αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Netflix αναβάλει την επιπλέον χρέωση για όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους. Υποχώρηση λόγω… cancel reaction

Το Netflix αναβάλει την επιπλέον χρέωση για όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους. Υποχώρηση λόγω… cancel reaction

Μπορεί εδώ και καιρό το Netflix να λέει ότι έχει αποφασίσει να εφαρμόσει επιπλέον χρέωση για όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους, ωστόσο φαίνεται ότι τα όποια πλάνα θα πάνε πιο πίσω χρονικά. Το νέο μοντέλο έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ (ίσως τη μεγαλύτερη αγορά του Netflix) και τρεις ακόμα αγορές μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Αλλά τώρα η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους της ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία κοινής χρήσης κωδικών επί πληρωμή θα πάει πίσω, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o λόγος είναι το… «cancel reaction» που υπήρξε στις χώρες που ήδη εφαρμόζεται η επιπλέον χρέωση, όπως ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Ισπανία. Για παράδειγμα, στον Καναδά για κάθε έξτρα μέλος που μοιράζεται τον ίδιο λογαριασμό η χρέωση είναι 7,99 καναδικά δολάρια (δηλαδή 5,44 ευρώ).

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι το μέτρο αυτό ήταν ζημιογόνο «βραχυπρόθεσμα» ως προς την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών στις χώρες που εφαρμόστηκε. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίστηκε από την αύξηση των εσόδων και των συνδρομών, καθώς όσοι «δανείζονταν» λογαριασμούς αποφάσισαν τελικά να φτιάξουν τους δικούς τους. Στον Καναδά, η βάση συνδρομητών επί πληρωμή είναι τώρα μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν από την έναρξη της «paid sharing service», είπε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Netflix, περίπου 100 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο μοιράζονται τους κωδικούς τους στη συνδρομητική υπηρεσία. Με βάση υπολογισμούς της Morgan Stanley, το Netflix θα μπορούσε να μετατρέψει περίπου το 20-30% εξ αυτών σε συνδρομητές.

«Αυτή η πρωτοβουλία για τους κοινούς λογαριασμούς αφορά στη δημιουργία μια μεγαλύτερης βάσης πιθανών μελών. Γι’ αυτό και έχουμε επικεντρωθεί σε αυτή», δήλωσε ο Τεντ Σαράντος, ένας από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους της εταιρείας.

Το Netflix αναμένει ότι η καθυστέρηση στην επιβολή της υπηρεσίας πληρωμής για κοινούς κωδικούς θα έχει ένα μικρό αντίκτυπο στα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο, αν και αναμένεται να επανέλθει από το τρίτο τρίμηνο και μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =