αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο NATO δημιούργησε επενδυτικό ταμείο για startups

Το NATO δημιούργησε επενδυτικό ταμείο για startups

Την έδρα στην Ολλανδία του πρώτου επενδυτικού ταμείου του (VC) για την αμυντική τεχνολογική καινοτομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ΝΑΤΟ. Το ταμείο με προϋπολογισμό ενός δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαπενταετία, θα χρηματοδοτεί καινοτόμες start-up στο χώρο της αμυντικής -και μη- τεχνολογίας.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη να δημιουργείται ένα δίκτυο επιχειρηματικών επιταχυντών, που θα δέχεται επιλεγμένες νεοφυείς εταιρείες σε όλα τα κράτη-μέλη του οργανισμού -και στην Ελλάδα- το λεγόμενο DIANA (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) το οποίο είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο και αναμένεται να εγκαινιάσει μία σειρά πιλοτικών προγραμμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο και τα δύο ερευνητικά κέντρα που θα λειτουργήσουν ως «επιταχυντές», το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αθήνα και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη.

Ο στόχος είναι να λειτουργήσει η Βορειοατλαντική Συμμαχία προληπτικά και έγκαιρα, ώστε να αποκτήσει τεχνολογικό πλεονέκτημα στον αμυντικό τομέα, ιδιαίτερα στις καινοτόμες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, έναντι της Κίνας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 5 =