αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο lockdown έφερε… παράταση στην περιπέτεια της MLS

Το lockdown έφερε… παράταση στην περιπέτεια της MLS

Μια ακόμη παράταση στο… θρίλερ της MLS φέρνει το δεύτερο λοκντάουν της πανδημίας. Η γενική συνέλευση των μετόχων που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ακυρώθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό, όπως μεταδίδει το Capital.gr. 

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τη διοίκηση της εταιρείας για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ειδικού ελέγχου της Deloitte, τον ισολογισμό του 2019 αλλά και το πλάνο ανάκαμψης και αποπληρωμής των τοκομεριδιών ομολόγων που δεν έχει καταβάλει.

Η MLS έχει ανακοινώσει ότι η Τελική Έκθεση Ελέγχου της Deloitte στάλθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 23 Οκτωβρίου. Άγνωστο παραμένει το αν θα προχωρήσει κανονικά η κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων του 2019 και αν αυτές θα δημοσιευτούν μέσα στο χρονικό ορίζοντα των 3-4 εβδομάδων που είχε θέσει η διοίκηση της MLS στην ανακοίνωση της 23ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα τότε είχε αναφερθεί πως πρόθεση της εταιρείας είναι να δημοσιοποιήσει και τις “ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της 30.6.2020 το ταχύτερο δυνατό, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 6.11.2020”.

Ωστόσο για να προχωρήσει η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου, πρέπει η ΓΣ των μετόχων να καθορίσει τους Ορκωτούς Ελεγκτές για τη χρήση του 2020, κάτι το οποίο πάει πίσω μετά από τη χθεσινή αναβολή.

Η αποχώρηση Γεωργιάδη

Και ενώ η MLS δίνει μάχη με το χρόνο σε μια προσπάθεια να πείσει επενδυτές και ομολογιούχους ότι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η ανακοίνωση της αποχώρησης του Νάρκισου Γεωργιάδη, από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή, η “συναινετική λύση” της συνεργασίας της MLS με τον κ. Γεωργιάδη έγινε “λόγω προηγούμενης σημαντικής ανειλημμένης επαγγελματικής υποχρέωσής του, η οποία ήταν εις γνώσιν της εταιρείας”.

Ωστόσο, κύκλοι της αγοράς, με γνώση των όσων διαδραματίζονται στην MLS, αποδίδουν την αποχώρηση του κ. Γεωργιάδη σε διαφωνίες με τον βασικό μέτοχο Γιάννη Καματάκη σε θέματα στρατηγικής για τη διάσωση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι νέος διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Γιώργος Βακάρος, ενώ ο κ. Καματάκης παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ.

Νέα ΓΣ των ομολογιούχων

Στο μεταξύ για τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη μια ακόμη Γενική Συνέλευση των ομολογιούχων, χωρίς να είναι αποκλείεται και αυτή να αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Αν επιτευχθεί η απαραίτητη απαρτία, κάτι που δεν έγινε στις προηγούμενες ΓΣ, οι ομολογιούχοι θα κληθούν να αποφασίσουν το αν θα καταγγείλουν το Πρόγραμμα του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 15 εκατ. ευρώ της MLS ή αν θα δεχθούν το αίτημα της εταιρείας να μετατεθεί η πληρωμή των κουπονιών, δίνοντας μια επιπλέον “ανάσα” στην εταιρεία.

Σε περίπτωση που τελικά δεν επιτευχθεί απαρτία (και μετά την επαναληπτική συνέλευση) ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων θα αναζητήσει εξουσιοδότηση “για ανεύρεση και ορισμό νομικού συμβούλου για εισήγηση περαιτέρω νομικών ενεργειών”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 3 =