αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Linkedin προτείνει να συνδέεσαι μόνο με όσους χρήστες γνωρίζεις καλά. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να αγνοείς αυτή τη συμβουλή

Το Linkedin προτείνει να συνδέεσαι μόνο με όσους χρήστες γνωρίζεις καλά. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να αγνοείς αυτή τη συμβουλή

Είσαι στο Linkedin και μόλις έλαβες ένα νέο connection request από κάποιον. Αλλά υπάρχει ένα… πρόβλημα: Δεν γνωρίζεις το πρόσωπο που μόλις σου έστειλε το αίτημα. Τι κάνεις; Το LinkedIn συνιστά να συνδέεστε μόνο με αυτούς που γνωρίζετε καλά. Όντως, αυτή είναι μια συμβουλή που ακολουθούν πολλοί χρήστες. Έτσι, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να συνδεθούν με συναδέλφους, πελάτες ή παλαιούς συμμαθητές.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν πας σε αυτή την τακτική; Πιθανότατα θα λάβεις μηδενικές προσφορές για εργασία, δεν θα κάνεις πωλήσεις του προϊόντος σου (αν έχεις ένα τέτοιο), και σίγουρα δεν θα γνωρίζεις νέο κόσμο, πέρα από το ήδη γνωστό δίκτυο σου.

Το Inc.com εξηγεί σε άρθρο του, ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να αγνοείς την συνηθισμένη συμβουλή για την οποία μιλάμε. Συνδέσου με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, αλλά μπορούν να σου προσφέρουν κάτι στο επαγγελματικό κομμάτι, είτε σήμερα είτε στο μέλλον. Όταν ένας άγνωστος σου κάνει ένα αίτημα σύνδεσης, πριν τον απορρίψεις ρίξε μια ματιά στο προφίλ του.

Επίσης, το Linkedin είναι ένα καλό εργαλείο για να αναπτύξεις το δικό σου επαγγελματικό κοινό. Μπορείς να ψάχνεις τον οποιονδήποτε, με βάση το βιογραφικό και την ιδιότητα του. Μπορείς να βρεις άτομα, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έφτανες σε επικοινωνία μαζί τους. Μην μένεις λοιπόν στην σύνδεση με ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις. Κάνε νέες επαφές.

Για να πετύχει μια τέτοια τακτική, παίζει ρόλο και το μήνυμα που θα γράψεις, όταν στείλεις ένα connection request σε κάποιον άγνωστο. Μην μένεις στο τυπικό μήνυμα που έχει το Linkedin. Γράψε σύντομα το γιατί θέλεις να συνδεθείς με τον άλλο χρήστη. Πολύ γρήγορα, θα έχεις δημιουργήσει ένα καλό επαγγελματικό δίκτυο. Στο Linkedin, η μια σύνδεση… φέρνει την άλλη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 12 =