αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Linkedin έφτιαξε την λίστα: Αν συμπεριλάβεις αυτά τα 10 skills στο βιογραφικό σου θα γίνεις περιζήτητος στην αγορά εργασίας

Το Linkedin έφτιαξε την λίστα: Αν συμπεριλάβεις αυτά τα 10 skills στο βιογραφικό σου θα γίνεις περιζήτητος στην αγορά εργασίας

Όταν χτίζετε το βιογραφικό σας, έχετε την τάση να σκέφτεστε να συμπεριλάβετε την εμπειρία σας, τις εργασιακές σας ευθύνες, την εκπαίδευση κ.λπ. Αλλά ένα πράγμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε το εξής: Τις δεξιότητές σας.

«Οι δεξιότητες είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν ψάχνεις να βρεις δουλειά αυτή τη στιγμή», λέει ο cacreer expert του LinkedIn, Blair Heitmann στο CNBC. «Όλο και περισσότερες εταιρείες μετατοπίζονται από τα παραδοσιακά κριτήρια όπως τα πτυχία και χρόνια εμπειρίας, και κάνουν προσλήψεις βάσει δεξιοτήτων για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν το πιο εξειδικευμένο άτομο στη δουλειά το οποίο μπορεί πραγματικά να προσφέρει».

Λοιπόν, για τι είδους δεξιότητες μιλάμε;

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να γνωρίζουν ποια hard skills (πιστοποιήσιμες δεξιότητες όπως η γραφή κώδικα ή η γραφιστική) έχετε, αλλά αναζητούν ολοένα και περισσότερο soft skills (λιγότερες ποσοτικοποιήσιμες δεξιότητες όπως το multitasking και η επίλυση προβλημάτων).

Το LinkedIn έριξε μια ματιά στις αγγελίες θέσεων εργασίας στον ιστότοπό του και βρήκε τις δεξιότητες που αναφέρονται πιο συχνά. Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι προσλήψεων:

📍 Εξυπηρέτηση πελατών
📍 Πωλήσεις
📍 Accounting
📍 Business Development
📍 Μάρκετινγκ
📍 Ηγεσία
📍 Επικοινωνία
📍 Ψηφιακό μάρκετινγκ
📍 Sales Management
📍 Επίλυση προβλημάτων

Φυσικά, δεν θα ταιριάζουν όλες αυτές οι δεξιότητες στην θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Αλλά είναι σημαντικό να αρχίσετε να εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας για να διαλέγει τις δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες στο πεδίο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρει και, εάν έχετε αυτές τις δεξιότητες, να τις επισημάνετε στο βιογραφικό σας και να τις υπογραμμίσετε στη συνέντευξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =