αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο kariera.gr αλλάζει και θέλει να γίνει ένα… ελληνικό Linkedin

Το kariera.gr αλλάζει και θέλει να γίνει ένα… ελληνικό Linkedin

Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου ξεκινά τη λειτουργία της η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της kariera.gr, που, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Θεόφιλος Βασιλειάδης, φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Linkedin.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 2,5 εκατ.ευρώ, μαζί με την εξαγορά της εταιρίας Human Factor που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συμβάλει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας της νέας πλατφόρμας. Η επένδυση θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μια διαδραστικής και άμεσης επικοινωνίας, θα συνδέεται με το μοντέλο λειτουργίας των κοινωνικών δικτύων και θα απευθύνεται και σε ένα ευρύτατο αριθμό πολιτών, που δεν αναζητούν απαραίτητα άμεσα μια θέση εργασίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της kariera, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1997 ως startup αλλά και ο Γιάννης Ζαούδης, Head of Product and Tech της kariera, οι χρήστες της νέας πλατφόρμας θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από αγγελίες να βρίσκουν παρουσιάσεις εταιριών, βίντεο, σειρά ερευνών και περιεχόμενο από δημοσιεύματα (media content) που θα έχουν ως επίκεντρο το κομμάτι της εργασίας ανά τομέα.

Όπως τονίσθηκε, η νέα πλατφόρμα δίνει έμφαση στην ταχύτατη πρόσβαση από το κινητό τηλέφωνο που σύμφωνα με σχετικές έρευνες αποτελεί πλέον την κυρίαρχη τάση αναζήτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% όσων αναζητούν εργασία, πραγματοποιούν την αναζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου. Στόχος της νέας πλατφόρμας θα είναι, εκτός από την εύρεση εργασίας για όσους αναζητούν, να συμβάλει καθοριστικά και στο μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σήμερα για προσλήψεις σε πολλούς επιμέρους τομείς του επιχειρείν, κάτι που επισημαίνεται συχνά από τους εργοδότες.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι η εταιρία έχει ως στόχο την περαιτέρω δυναμική μεγέθυνση της σε νέες αγορές ανά τον κόσμο και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε εξαγορές όταν παρουσιαστούν ευκαιρίες, με ταυτόχρονο περαιτέρω εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί και σημαντικός αριθμός νέων θέσεων και νέες προσλήψεις στην kariera που σήμερα απασχολεί 100 άτομα περίπου. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, κάθε μήνα, περισσότεροι από 500.000 υποψήφιοι εμπιστεύονται το kariera.gr για να τους βοηθήσει να βρουν την επόμενη εργασία τους ανάμεσα σε 12.000 εργοδότες που χρησιμοποιούν το portal της εταιρίας. Τα νούμερα αυτά εκτιμάται ότι θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη με τους υποψήφιους χρήστες να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 19 =