αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο James Webb κατέγραψε την μεγαλύτερη φωτογραφία του σύμπαντος μέχρι σήμερα (ΦΩΤΟ)

Το James Webb κατέγραψε την μεγαλύτερη φωτογραφία του σύμπαντος μέχρι σήμερα (ΦΩΤΟ)

Το τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε τη μεγαλύτερη εικόνα του σύμπαντος μας, που έχει καταγραφεί έως σήμερα. Πάνω από 100 επιστήμονες από 19 ιδρύματα όλου του κόσμου χρησιμοποίησαν τους αισθητήρες και τα όργανα του James Webb Space Telescope, συγκεντρώνοντας έναν τεράστιο όγκο δεδομένων για το σύμπαν. Πρόκειται για την Cosmic Evolution Early Release Science Study (CEERS), η οποία έδωσε τώρα στη δημοσιότητα την εικόνα.

Από την πληθώρα των γαλαξιών που καταγράφηκαν στις εικόνες, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε έξι συγκεκριμένους γαλαξίες. Έναν μπλε σπειροειδή γαλαξία, μερικούς ελλειπτικούς γαλαξίες, έναν γαλαξία με το παρατσούκλι Pac-Man -προφανώς επειδή το σχήμα του μοιάζει, και γαλαξίες που είναι εξαιρετικά παλιοί και χρονολογούνται πριν από περίπου 9 δισεκατομμύρια χρόνια.

Για τη συλλογή των δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν η κάμερα εγγύς υπερύθρου του Webb (NIRCam), ο φασματογράφος εγγύς υπερύθρου (NIRSpec) και το όργανο μέσου υπερύθρου. Όλα αυτά μετά ενώθηκαν για να σχηματίσουν αυτό το απίθανο “μωσαϊκό”.

Αναφορικά με το πόσο μεγάλη είναι αυτή η τελική εικόνα, η επιστημονικ΄ομάδα εξηγεί ότι καλύπτει μια περιοχή περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερη από το ”First Deep Field” του JWST, που κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου, το οποίο ήταν ήδη απίστευτα τεράστιο. Το κορυφαίο ”μωσαϊκό” αποτελείται από 690 μεμονωμένα καρέ που έχουν ληφθεί με την κάμερα εγγύς υπέρυθρης ακτινοβολίας του JWS.

https://ceers.github.io/images/first-images-release/CEERS-NIRCAM-Maisie-220804-lowRes.png

Εδώ οι εικόνες σε υψηλή ανάλυση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 15 =