αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο iPhone 11 κοντράρεται με μια κάμερα DSLR αξίας $7.500. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

Το iPhone 11 κοντράρεται με μια κάμερα DSLR αξίας $7.500. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

Η Apple νιώθει ιδιαίτερα περήφανη με την κάμερα του iPhone 11 Pro, όχι τόσο για το hardware όσο για την επεξεργασία της εικόνας, αυτό που ονομάζει computational photography. Πώς μπορεί να σταθεί όμως μία κάμερα ενός smartphone απέναντι σε μία DSLR; Ο επαγγελματίας φωτογράφος Matti Haapoja αποφάσισε να συγκρίνει το iPhone 11 Pro με την Canon 1DX Mark II, μία DSLR αξίας $7.500.

Με μία γρήγορη ματιά, το ανεκπαίδευτο μάτι δεν πρόκειται να ξεχωρίσει ποια φωτογραφία προέρχεται από ποια κάμερα. Με μία πιο προσεκτική ματιά όμως, οι διαφορές αρχίζουν να είναι εμφανείς. Καθώς τα smartphones δεν μπορούν να έχουν του ίδιου μεγέθους αισθητήρες με τις DSLR, το σύστημα φακών είναι επίσης μικρότερο και η χρήση software είναι απαραίτητη για σωστά αποτελέσματα. Αξιοσημείωτο είναι πως και οι τρεις αισθητήρες του iPhone 11 Pro χωράνε στην επιφάνεια του αισθητήρα της Canon 1DX.

O Haapoja δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις του iPhone 11 Pro, προτείνοντας σε αυτούς που θέλουν να πειραματιστούν περισσότερο, κάποιες εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολο σε κάποιον να καταλάβει αν η φωτογραφία προέρχεται από κινητό ή DSLR. Να θυμίσουμε πως με το iOS 13.2 η Apple φέρνει και τη λειτουργία Deep Fusion η οποία καταγράφει πολλαπλές φωτογραφίες σε διαφοτερική έκθεση, τις αναλύει ανά pixel και συνδέει τα πιο ποιοτικά κομμάτια του κάδρου προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια και μειωμένο θόρυβο.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − six =