αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram λάνσαρε εφαρμογή για να μιλάς μόνο με τους κοντινούς σου φίλους

Το Instagram λάνσαρε εφαρμογή για να μιλάς μόνο με τους κοντινούς σου φίλους

Το Instagram κυκλοφόρησε δική του messaging εφαρμογή αποκλειστικά σχεδιασμένη για να συνομιλούμε με τους κοντινούς μας φίλους. Το όνομα της εφαρμογής είναι Threads και επιτρέπει να μοιραζόμαστε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία μας, και άλλα πολλά, μόνο με τους χρήστες που έχουμε προσθέσει στη λίστα “Close Friends”.

Για να συνομιλήσουμε με χρήστες μέσω του Threads πρέπει να έχουμε προσθέσει ο ένας τον άλλον στη λίστα “Close Friends”. Σε περίπτωση που τα αισθήματα φιλίας δεν είναι αμοιβαία τότε η εφαρμογή αυτόματα μας παραπέμπει στο Instagram Direct, τη συμβατική μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Πέρα από το να ανταλλάζουμε selfies και βίντεο με τους κοντινούς μας φίλους το Threads μας ενθαρρύνει να μοιραζόμαστε την κατάσταση μας μέσω emoji. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάζουμε το ? όταν διαβάζουμε, το ? όταν κοιμόμαστε, το ? όταν παίζουμε παιχνίδια, και ούτω καθεξής.

Το Threads έχει ένα χαρακτηριστικό που λέγεται “Auto Status”. Αν ενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία μας, το επίπεδο της μπαταρίας και την κατάσταση σύνδεσης της συσκευής μας στο διαδίκτυο. Το app δημιουργεί και δημοσιεύει αυτόματα ένα status, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες.

Η επικεφαλής ασφάλειας του Instagram, Karina Newton, σημειώνει ότι το “Auto Status” μπορεί για παράδειγμα να δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μία καφετέρια αλλά ποτέ δεν θα μοιράζεται την ακριβή τοποθεσία μας, ούτε θα αποθηκεύει τα δεδομένα αυτά online.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες πληροφορίες ζητάει και το Snapchat, ωστόσο, αυτό δεν έχει αντιμετωπίσει τόσα σκάνδαλα σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών όπως η Facebook στην οποία ανήκει το Instagram.

Όπως και να έχει, ο καιρός θα δείξει ποιό θα είναι το μέλλον του Threads, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει και μπορείτε να το κατεβάσετε από το Play Store και το App Store.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =