αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram ετοιμάζεται να «εξαφανίσει» τα likes από τα posts (ΦΩΤΟ)

Το Instagram ετοιμάζεται να «εξαφανίσει» τα likes από τα posts (ΦΩΤΟ)

Το Instagram αλλάζει ένα απ’ τα πιο βασικά του στοιχεία: Τα likes! Όπως δείχνουν τα νέα screenshots, η εταιρεία τεστάρει ένα τρόπο να κρύβει τα likes απ’ τα posts των χρηστών κι αυτό αναμένεται ν’ αλλάξει πολλά!

Η ειδική σε θέματα τεχνολογίας, Jane Manchun Wong, ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες που φαίνεται ότι εξαφανίζεται ο αριθμός των likes στο Instagram και δεν θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε πόσα likes έχει κάθε post!

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που βλέπουμε, το Instagram δεν θα δείχνει πλέον τον αριθμό των likes που έχει ένα post, αλλά θα δείχνει ότι το post έχει likes από μερικά ονόματα χρηστών και «άλλους».

«Θέλουμε οι followers σας να κάνουν focus σ’ αυτό που κάνετε share, όχι στον αριθμό των likes που παίρνουν τα posts σας», εξηγεί το Instagram, συμπληρώνοντας πως κατά τη διάρκεια αυτού του τεστ που γίνεται, μόνο το άτομο που κάνει share το post θα μπορεί να δει τον συνολικό αριθμό των likes που παίρνει.

Εκπρόσωπος του Instagram λέει πως το χαρακτηριστικό δεν τεστάρεται ακριβώς τώρα -αν και οι φωτογραφίες άλλα δείχνουν!- απλά το app αναζητά συνεχώς νέους τρόπους να μειώσει την πίεση που νιώθουν οι χρήστες απ’ τον αριθμό των followers και των likes.

Οι αλλαγές που δοκιμάζει το Instagram είναι στο πλαίσιο των συνεχών δοκιμών που κάνει για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών. Πέρυσι, το social media λάνσαρε ένα εργαλείο μέσω του οποίου βλέπεις πόσο χρόνο περνάς στο app, ενώ έβαλε anti-bullying χαρακτηριστικά, καθώς κατηγορήθηκε πολλάκις για την επίδρασή του στην ψυχική υγεία.

Φυσικά, ο αριθμός των likes στο Instagram δεν φαίνεται πως δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το bullying, όμως, σκοπός είναι να μην αγχώνονται οι χρήστες και να μην μπαίνουν στη διαδικασία της σύγκρισης των likes με τους φίλους τους. Το να δίνει λιγότερη έμφαση στα likes και περισσότερη στο περιεχόμενο, είναι κάτι που θα μπορούσε όντως να βελτιώσει το app.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − one =