αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram ανοίγει κρυφά την κάμερα του κινητού σου; Τι λένε καταγγελίες χρηστών

Το Instagram ανοίγει κρυφά την κάμερα του κινητού σου; Τι λένε καταγγελίες χρηστών

Με την έναρξη των δοκιμαστικών εκδόσεων του iOS 14 τον Ιούλιο ξεκίνησε και το νέο χαρακτηριστικό του λειτουργικού, το οποίο ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο αν κάποια εφαρμογή έχει πρόσβαση στην κάμερα, τη τοποθεσία ή το μικρόφωνο. Τότε οι χρήστες του Instagram παρατήρησαν πως η εφαρμογή Instagram άνοιγε την κάμερα από μόνη της, σε στιγμές που δε χρησιμοποιούσαν καν την εφαρμογή.

2 μήνες μετά, έρχεται μία νέα καταγγελία κατά του Facebook για το εν λόγω περιστατικό. Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία έγινε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η μητρική εταιρεία του Instagram ενεργοποιούσε σκόπιμα τις κάμερες των smartphones χωρίς την άδεια των χρηστών. Ο στόχος του Facebook, μέσω της εφαρμογής Instagram, ήταν να αποκτήσει “εξαιρετικά ιδιωτικές και προσωπικές” πληροφορίες των χρηστών για να συλλέξει “πολύτιμες πληροφορίες και να κάνει έρευνα αγοράς”.

Αν και αυτό ξεκίνησε από τον Ιούλιο, η απάντηση του Facebook ήταν πως πρόκειται για ένα bug της εφαρμογής του Instagram, με την εταιρεία να δηλώνει ότι έχει πρόσβαση στην κάμερα μόνο όταν οι χρήστες του λένε να έχει πρόσβαση στην κάμερα. Βέβαια, οι ανησυχίες προφανώς είναι αρκετές, αν και η εταιρεία έχει ήδη διορθώσει αυτό το, σύμφωνα με την ίδια, bug και πλέον δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά. Όπως και να έχει πλέον και αυτή η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 9 =