αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook φέρνει το Bulletin: Μια πλατφόρμα για ανεξάρτητους αρθρογράφους. Θα χτίζεις το κοινό σου και θα βγάζεις χρήματα

Το Facebook φέρνει το Bulletin: Μια πλατφόρμα για ανεξάρτητους αρθρογράφους. Θα χτίζεις το κοινό σου και θα βγάζεις χρήματα

Νέο «μπάσιμο» από το Facebook- αυτή τη φορά στο πεδίο του Newsletter. Φέρνει το Bulletin. Mια πλατφόρμα που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε δημιουργούς γραπτού περιεχομένου και σε δημοσιογράφους, οι οποίοι χρειάζονταν έναν τρόπο να διανείμουν το έργο τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Facebook λανσάερει το Bulletin μόνο για δημοσιογράφους και δημιουργούς στις ΗΠΑ αρχικά, ενώ τα άτομα τα οποία θα γράφουν θα ορίζουν την τιμή συνδρομής για τους αναγνώστες που θα θέλουν να διαβάζουν τα newsletter τους.

Η κίνηση έρχεται καθώς ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι και συγγραφείς αρχίζουν τα δικά τους εγχειρήματα τον τελευταίο χρόνο, μακριά από τα παραδοσιακά media, όπως σημειώνει το Reuters.

Το Bulletin αποτελεί μία ανεξάρτητη πλατφόρμα, δεν θα έχει δηλαδή καμία άμεση σχέση με την βασική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.

«Μία από τις πλέον συναρπαστικές ιστορίες στη δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια είναι ο αυξανόμενος αριθμός ανεξάρτητων συγγραφέων που κερδίζουν χρήματα και κτίζουν τις επιχειρήσεις τους συνδεόμενοι απευθείας με τους αναγνώστες τους. Αυτός είναι ο λόγος που λανσάρουμε το Bulletin, ένα σετ εργαλείων έκδοσης και συνδρομών για να στηριχθούν αυτοί οι δημιουργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανάρτηση στην ενημερωτική σελίδα του Bulletin.

Το Bulletin θα είναι μεν ανεξάρτητη πλατφόρμα αλλά θα χρησιμοποιεί τα εργαλεία διανομής του Facebook – θα εμφανίζεται δηλαδή στις σελίδες στο Facebook των συγγραφέων, όπως επίσης και στην ενότητα των ειδήσεων στην εφαρμογή του Facebook. Οι πληρωμές των συνδρομών θα διαχειρίζονται από το Facebook Pay, το οποίο θα δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες όπως επίσης και μεταφορές χρημάτων μέσω PayPal.

Η πλατφόρμα του Bulletin προς το παρόν διαθέτει μία σειρά επιλεγμένων συγγραφέων και δημοσιογράφων (συμπεριλαμβανομένης και μίας πρώην απεσταλμένης του CNN στον Λευκό Οίκο), αλλά ουσιαστικά βρίσκεται ακόμα σε μία κλειστή, δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας. Πρόθεση της εταιρείας είναι να προσθέσει περισσότερους συγγραφείς τους επόμενους μήνες.

Facebook Bulletin: Η νέα πλατφόρμα για συγγραφείς και δημοσιογράφους
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + three =