αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook σου δίνει περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι βλέπεις στο newsfeed σου

Το Facebook σου δίνει περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι βλέπεις στο newsfeed σου

Αν είσαι από αυτούς που γκρινιάζουν ότι βλέπουν… πράγματα που δεν τους ενδιαφέρουν στο FB newsfeed τους, σου έχουμε καλά νέα: Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δώσει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες, σχετικά με τις αναρτήσεις που εμφανίζονται μπροστά τους. Με μερικά νέα εργαλεία, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα τι βλέπετε και τι όχι.

“Ο στόχος του Χρονολόγιου είναι να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με αυτά που σημαίνουν κάτι για εσάς: τους ανθρώπους της ζωής σας, ενδιαφέρον περιεχόμενο και τον κόσμο γύρω σας” δήλωσε η product manager του Facebook Ramya Sethuraman σε blog post. “Οι φίλοι που αποκτάτε, οι σελίδες που σας αρέσουν, οι ομάδες στις οποίες συμμετέχετε και τα πράγματα με τα οποία αλληλεπιδράτε δίνουν μορφή στο πως δομείται το Χρονολόγιό σας, οποιαδήποτε μέρα”.

Facebook Feed Filter Bar

Πλέον, μπορείτε να το διαμορφώσετε ακόμα περισσότερο στα γούστα σας, προσαρμόζοντας το κοινό του οποίου τα σχόλια προβάλλονται σε εσάς. Επιλέξτε ποιος μπορεί να σχολιάζει σε δημόσιες δημοσιεύσεις —από κανέναν, έως μόνο άτομα που έχουν προστεθεί με ετικέτα και Σελίδες. Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια πρόσωπα, τους δημιουργούς και τα brands.

“Το νέο αυτό εργαλείο είναι το νεότερο παράδειγμα του πως σας βοηθάμε να ελέγχετε και να αναθεωρείτε το Χρονολόγιό σας, ώστε να αντιπροσωπεύει καλύτερα ποιος είστε, όσο τα ενδιαφέροντα σας και οι προτεραιότητές σας εξελίσσονται” δήλωσε η Sethuraman. “Ακόμα, θέλουμε να συνεχίσουμε να σας βοηθάμε να κατανοήσετε γιατί βλέπετε το περιεχόμενο που προβάλλεται στο Χρονολόγιό σας”.

Υπάρχουν, φυσικά, τα Αγαπημένα σας: μέχρι και 30 φίλοι και Σελίδες των οποίων οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται με υψηλότερη προτεραιότητα στο Χρονολόγιο και μπορούν να προβληθούν ξεχωριστά μέσα από το νέο Feed Filter Bar. Εκεί, θα βρείτε ευκολότερα πρόσβαση στα Πιο Πρόσφατα, που κάνει ευκολότερη τη μετάβαση από ένα αλγοριθμικά δομημένο Χρονολόγιο και μια χρονολογική ροή. Οι χρήστες Android έχουν ήδη πρόσβαση στο Feed Filter Bar στην κορυφή του Χρονολογίου τους, ενώ η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει για iOS στο Facebook “τις επόμενες εβδομάδες”.

Το FB θέλει να δώσει άλλο υπόβαθρο σε ότι αφορά τις προτεινόμενες δημοσιεύσεις με μια καινούργια, διευρυμένη εξήγηση με τίτλο “Γιατί το βλέπω αυτό;”. Επιλέξτε δημοσιεύσεις από φίλους, Σελίδες και Ομάδες που ακολουθείτε, αλλά και προτάσεις του Facebook.

Έχουν άλλοι χρήστες που έχουν αλληλεπιδράσει με μια δημοσίευση αλληλεπιδράσει επίσης με την ίδια ομάδα ή Σελίδα όπως εσείς; Έχετε πρόσφατα πατήσει like ή σχολιάσει μια δημοσίευση για κάποιο σχετικό θέμα; Βρίσκετε κοντά σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή χώρο με την παρουσία σας στο Facebook; Αναμένετε να δείτε σχετικό περιεχόμενο στον τοίχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =