αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook πληρώνει χρήστες… για να διαγράψουν τα προφίλ τους

Το Facebook πληρώνει χρήστες… για να διαγράψουν τα προφίλ τους

Το Facebook φαίνεται να πληρώνει τους ανθρώπους για να κλείσουν τους social media λογαριασμούς τους, λίγο πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ.

Ως μέρος της τελευταίας μελέτης του Facebοok σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα social media επηρεάζουν τη δημοκρατία, η εταιρεία φαίνεται να πληρώνει τους χρήστες για να αποσυνδεθούν από τις υπηρεσίες της, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με εξωτερικούς ερευνητές για να μελετήσει τον αντίκτυπο που έχουν τα social media στην κοινωνία, κατά τις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναμένει περίπου 200.000 έως 400.000 χρήστες να συμμετάσχουν στο έργο, και η εταιρεία θα μπορεί να δει πώς αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα της.

«Για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε ό,τι είναι καλό για τη δημοκρατία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να περιορίσουμε αυτό που δεν είναι, χρειαζόμαστε πιο αντικειμενική, αμερόληπτη, εμπειρικά γειωμένη έρευνα,» εξήγησε το Facebook σε μια δημοσίευση blog.

«Γι ‘αυτό σήμερα ανακοινώνουμε μια νέα έρευνα για να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο του Facebook και του Instagram στις βασικές πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές κατά τις εκλογές των ΗΠΑ 2020.»

Την Πέμπτη δημοσιεύτηκαν στιγμιότυπα οθόνης από την The Washington Post, που δείχνουν ένα μήνυμα του Instagram που ζητά από τους χρήστες να επιλέξουν πόσα χρήματα θα ήταν πρόθυμοι να λάβουν για να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο Facebook πριν από τις εκλογές. Η εταιρεία δίνει τις επιλογές 10 $, 15 $ και 20 $ την εβδομάδα, καθώς ορισμένοι χρήστες θα κληθούν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς για μία εβδομάδα, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να κληθούν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα έως και έξι εβδομάδες συνολικά.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα πληρώνει χρήστες που ολοκληρώνουν δημοσκοπήσεις ή απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους ως μέρος της έρευνας. «Όποιος επιλέξει να συμμετάσχει θα αποζημιωθεί,» δήλωσε η Liz Bourgeous, εκπρόσωπος του Facebοok σε tweet.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =