αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook λανσάρει αυτόνομη εφαρμογή για gaming streaming

Το Facebook λανσάρει αυτόνομη εφαρμογή για gaming streaming

Η Facebook έχει επιβεβαιώσει εδώ και αρκετούς μήνες ότι την ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χώρος του gaming από τη σκοπιά του gameplay streaming, γεγονός που αποδεικνύεται από την ξεχωριστή ενότητα Facebook Gaming στο κοινωνικό δίκτυο και την πρόθεση της να κυκλοφορήσει αυτόνομη εφαρμογή για συσκευές Android και iOS.

Ειδικά για την τελευταία, η New York Times υποστηρίζει ότι σήμερα, 20 Απριλίου 2020, θα ανοίξει μόνο για συσκευές Android, ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και στο App Store μόλις δώσει την έγκριση της η Apple. Σύμφωνα με την επικεφαλής της εφαρμογής Facebook, κ. Fidji Simo,

Η επένδυση στον χώρο του gaming είναι προτεραιότητα για την εταιρεία μας, διότι βλέπουμε το gaming ως μια μορφή διασκέδασης που πραγματικά φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Δεν είναι μια παθητική μορφή διασκέδασης, αλλά έχει έντονα διαδραστικά στοιχεία.

Η Facebook είχε σκοπό να κυκλοφορήσει την αυτόνομη εφαρμογή της για gameplay streaming τον Ιούνιο, παρόλα αυτά, επίσπευσε τις διαδικασίες για να εκμεταλλευτεί τον εγκλεισμό εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο που αναζητούν τρόπους να περάσουν την ώρα τους.

Να σημειωθεί ότι παρά τους 2.5 δισ. ενεργούς χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, η εταιρεία βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω από τους ανταγωνιστές της (βλ. Twitch, YouTube) σε αυτόν τον τομέα. Η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει αύξηση στον αριθμό των θεατών και στις ώρες που ξοδεύουν στο Facebook Gaming, ενώ πραγματοποιεί και κάποιες κινήσεις για να προσελκύσει game streamers κατ’ αποκλειστικότητα.

Μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο, το Twitch κατείχε το 61% της πίτας σε ώρες παρακολούθησης, ακολουθούσε το YouTube με 28%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Facebook Gaming και κλείνει την τετράδα το Microsoft Mixer.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + one =