αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θα σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να κάνεις Εκκαθάριση Ιστορικού

Το Facebook θα σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να κάνεις Εκκαθάριση Ιστορικού

Το πολυ-αναμενόμενο εργαλείο με την ονομασία Clear History (Εκκαθάριση Ιστορικού) το οποίο θα μας επιτρέπει να διαγράφουμε τις πληροφορίες μας που έχουν συλλεχθεί από το facebook αλλά και από συνεργαζόμενες ιστοσελίδες και εφαρμογές τρίτων, θα διατεθεί στους χρήστες αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών (CFO) του δικτύου, David Wehner. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο.

Το εργαλείο της Εκκαθάρισης Ιστορικού (δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επίσημη Ελληνική ονομασία του) είχε αρχικώς ανακοινωθεί τον Μάιο του 2018 κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 Developer (Conference). Τότε, είχε ειπωθεί πως θα είναι έτοιμο «εντός λίγων μηνών» και αποτελούσε την απάντηση του δικτύου σε μια όλο και πιο έντονη κρίση αξιοπιστίας η οποία είχε μεγεθυνθεί μετά και το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Ο CEO του facebook, Mark Zuckerberg, είχε αναφέρει πως το επερχόμενο εργαλείο θα είναι σαν τη διαγραφή του ιστορικού στους περιηγητές ιστού (browsers) που χρησιμοποιούμε: «Πολλές ιστοσελίδες χρειάζονται τα cookies για να λειτουργήσουν σωστά, αλλά ανά πάσα στιγμή οι χρήστες μπορούν να εκκαθαρίσουν το ιστορικό τους. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μία αντίστοιχη έκδοση εκκαθάρισης για το facebook. Θα είναι απλό για το χρήστη να διαγράφει το ιστορικό της περιήγησής του στο facebook, το περιεχόμενο των κλικ του, τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε κ.ο.κ.».

Δεν γνωρίζουμε την τελική μορφή που θα πάρει η λειτουργία της εκκαθάρισης του ιστορικού. Τα εργαλεία ανάλυσης και οι ιχνηλάτες (trackers) του facebook συλλέγουν δεδομένα από τις κινήσεις και τις επιλογές μας εντός, αλλά και εκτός της ιστοσελίδας του δικτύου. Σύμφωνα με τον Wehner, η Εκκαθάριση Ιστορικού θα επηρεάσει την ακρίβεια των στοχευμένων διαφημίσεων του δικτύου.

Όμως, ο Zuckerberg ποντάρει πολλά σε αυτό το εργαλείο, εκτιμώντας πως θα βοηθήσει το facebook να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών του.

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =