αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θα λανσάρει νέα πλατφόρμα για όποιον θέλει να δημοσιεύει άρθρα- Πως θα βγάζεις χρήματα

Το Facebook θα λανσάρει νέα πλατφόρμα για όποιον θέλει να δημοσιεύει άρθρα- Πως θα βγάζεις χρήματα

«Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», έχει πει ο Mark Zuckerberg. Και η νέα κίνηση του Facebook δείχνει να ταυτίζεται πλήρως με αυτή την φράση. Το Facebook λέει ότι θέλει να «ενδυναμώσει» τους ανεξάρτητους αρθρογράφους και δημοσιογράφους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να βγάλουν λεφτά από τη δουλειά τους. Πως; Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Variety, ο τεχνολογικός κολοσσός επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα για όσους θέλουν να δημιουργούν και να δημοσιεύουν άρθρα, και θα βοηθά αυτούς τους χρήστες να χτίζουν το κοινό τους και να κερδίζουν χρήματα μέσω εργαλείων δημιουργίας εσόδων, ξεκινώντας από συνδρομές.

Το Facebook είπε ότι η πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια αναμένεται και σταδιακή παγκόσμια επέκταση.

«Ένα μεγάλο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας στοχεύει στη στήριξη ανεξάρτητων τοπικών δημοσιογράφων που είναι συχνά η μόνη φωνή που καλύπτει μια συγκεκριμένη κοινότητα», έγραψε η Campbell Brown, αντιπρόεδρος των global news partnerships του Facebook.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα πλατφόρμα του Facebook θα επιτρέπει σε ανεξάρτητους αρθρογράφους να έχουν έσοδα μέσω συνδρομών και θα είναι ενσωματωμένη στις Facebook Pages, όπως ανέφερε η εταιρία- προσθέτοντας πως θα επιτρέπει επίσης στους αρθρογράφους να δημιουργούν Ομάδες, έτσι ώστε να αλληλεπιδρούν καλύτερα με την κοινότητα των αναγνωστών τους.

Η εταιρία σκοπεύει επίσης να παρουσιάσει λειτουργίες «για να βοηθήσει το κοινό να ανακαλύψει εύκολα νέο περιεχόμενο και αρθρογράφους».

Η νέα πλατφόρμα του Facebook θα αντιμετωπίσει μια σειρά ανταγωνιστών στον ευρύτερο χώρο του newsletter/self-publishing. Εκεί όπου πλατφόρμες όπως το Medium παίζουν δυνατά. Υπενθυμίζεται ότι και το Twitter ετοιμάζεται να ξεκινήσει το “Super Follows”. Μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να βγάλουν χρήματα από τους followers τους- πάλι μέσω συνδρομών.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και είναι δεδομένο ότι θα κάνουν ακόμα πιο εύκολο για κάποιον να δημοσιεύει περιεχόμενο και αυτό να προβάλλεται μπροστά σε ένα κοινό- χωρίς καν να χρειάζεται να δημιουργήσεις κάποιο δικό σου site/blog. Μένει βέβαια να δούμε πως θα λειτουργήσουν όλα αυτά στην πράξη. Και τι «εποπτεία» θα έχει, για παράδειγμα, το Facebook πάνω στα άρθρα που θα δημοσιεύονται, αλλά και τι ελευθερίες θα δίνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − six =