αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook ανακοίνωσε το δικό του κρυπτονόμισμα. Και το όνομα αυτού Libra

Το Facebook ανακοίνωσε το δικό του κρυπτονόμισμα. Και το όνομα αυτού Libra

Οι φήμες είχαν φουντώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τώρα ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις. Το Facebook ανακοίνωσε το δικό του κρυπτονόμισμα, με το όνομα Libra. Όπως ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg, στο εγχείρημα θα συμμετέχουν άμεσα αρκετοί κολοσσοί, όπως η Uber, το eBay και το Spotify. Πρόκειται για συνολικά 27 εταιρίες.

«Η αποστολή του Libra είναι να δημιουργήσει μια απλή παγκόσμια χρηματοπιστωτική υποδομή που θα παρέχει νέες δυνατότητες σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τροφοδοτείται από την τεχνολογία blockchain και βάσει του πλάνου θα ξεκινήσει το 2020», σημείωσε ο Zuckerberg.

Και συμπλήρωσε: «Επιδιώκουμε να διευκολύνουμε όλους να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα όπως ακριβώς χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μας για την άμεση κοινή χρήση μηνυμάτων και φωτογραφιών.

Το FB θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη θυγατρική που θα ονομάζεται Calibra, η οποία θα έχει υπηρεσίες που θα σας επιτρέπουν να στέλνετε, να ξοδεύετε και να αποθηκεύετε τα Libra σας- ξεκινώντας με ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα διατίθεται στο WhatsApp και το Messenger, ως ανεξάρτητη εφαρμογή, το επόμενο έτος. Οι πληροφορίες που θα μοιράζεται ένας χρήστης μέσα στην Calibra, δεν θα «συνδέονται» με τις άλλες πλατφόρμες του FB, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού και ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερες πληροφορίες σύντομα», καταλλήγει ο Zuckerberg.

Today, Facebook is coming together with 27 organizations around the world to start the non-profit Libra Association and…

Gepostet von Mark Zuckerberg am Dienstag, 18. Juni 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =