αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Eurojackpot έρχεται στην Ελλάδα

Το Eurojackpot έρχεται στην Ελλάδα

Προ των πυλών για να κάνει την είσοδό του στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ βρίσκεται το Eurojackpot, το πανευρωπαϊκό λόττο, το οποίο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2012 και ήδη παίζεται σε συνολικά 18 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων, η Κροατία, η Δανία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία η Ισπανία και η Σουηδία.

Το Eurojackpot, το οποίο θα διεξάγεται αποκλειστικά στο retail δίκτυο του οργανισμού, αναμένεται να φέρει έναν αέρα ανανέωσης, διευρύνοντας τις επιλογές παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα σήμερα στα πρακτορεία. Το διακρατικό παιχνίδι, το οποίο μετά την προσθήκη της Ελλάδας, θα προσφέρει κέρδη από 19 χώρες, υπόσχεται έπαθλο, το οποίο φθάνει μέχρι και τα 120 εκατ. ευρώ, ένα ποσό ιδιαίτερα ελκυστικό ενώ να σημειωθεί ότι το jackpot στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινά από τα 10 εκατ. ευρώ.

Οι πιθανότητες και ο πρόσφατος νικητής στο Βερολίνο

Το κόστος για να παίξει κάποιος Eurojackpot ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά δελτίο με εξαίρεση τη Λιθουανία στην οποία προβλέπεται ένα πρόσθετο παιχνίδι Τζόκερ, το οποίο αυξάνει την τιμή στα 3 ευρώ καθώς η αγορά του βασικού δελτίου χωρίς Τζόκερ δεν αποτελεί επιλογή. Σε ό,τι αφορά τώρα τις πιθανότητες που υπάρχουν προκειμένου ένας παίκτης να κερδίσει είναι μια στις 140 εκατ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η τύχη να χαμογελάσει σε κάποιον παίκτη, ο οποίος θα καταφέρει να το κερδίσει, όπως ακριβώς συνέβη πριν μερικές μέρες με έναν νικητή στο Βερολίνο, ο οποίος κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των 120 εκατ. ευρώ.

Ο νικητής βρέθηκε για πρώτη φορά ύστερα από 16 συνεχόμενες κληρώσεις χωρίς νικητή για το βασικό έπαθλο, όπως ανακοίνωσε η Westlotto, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, στην πόλη που έχει επιλεχθεί να γίνονται οι κληρώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή ενώ η αξιολόγηση των νικητήριων λαχείων λαμβάνει χώρα στην Γερμανία και την Δανία. Μάλιστα, στην Γερμανία ο νικητής εισπράττει ολόκληρο το ποσό καθώς δε χρειάζεται να καταβάλλει φόρους στο κράτος.

Η αύξηση στο ποσό του επάθλου

Να σημειωθεί ότι οι 18 χώρες, που μέχρι στιγμής συμμετέχουν, αποφάσισαν να αλλάξουν τον περασμένο Μάρτιο τους κανονισμούς του παιχνιδιού με αφορμή την 10η επέτειο από την πρώτη φορά που ξεκίνησε να διεξάγεται ενώ παράλληλα προχώρησαν στην αύξηση του επάθλου από τα 90 εκατ. ευρώ που ήταν το μέγιστο ποσό στα 120 εκατ. ευρώ.

Ο νικητής που αναδείχθηκε, πριν μερικές μέρες, στο Βερολίνο αποτελεί τον δεύτερο που έχει κερδίσει φέτος το μεγάλο έπαθλο των 120 εκατ. ευρώ καθώς τον περασμένο Ιούλιο είχε προηγηθεί ένα αντίστοιχο νικητήριο λαχείο στην Δανία. Εκτός όμως από τον μεγάλο νικητή στο Βερολίνο, υπήρξαν και 17 άλλοι νικητές που μοιράστηκαν το ποσό των 18 εκατ. ευρώ, το οποίο επίσης αποτελεί ποσό ρεκόρ που έχει δώσει το Eyrojackpot σαν δεύτερα έπαθλα.

Θυμίζουμε ότι ο δρόμος για την έλευση του Eurojackpot στη χώρα μας άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, στην οποία γίνεται αναφορά ότι επιτρέπεται η επίγεια διεξαγωγή του αριθμού παιχνιδιού με τον διακριτικό τίτλο eurojackpot στην ελληνική επικράτεια.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, ο ΟΠΑΠ πήρε πρόσφατα την αδειοδότηση για τη διεξαγωγή του και το Eurojackpot θα ενταχθεί στις επιλογές παιχνιδιών που προσφέρει ο οργανισμός στο retail δίκτυο. Η άδεια θα έχει διάρκεια 10 ετών και όπως προβλέπεται θα ξεκινήσει να ισχύει από την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η πρώτη κλήρωση. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα έσοδα, ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο το 30% επί του μεικτού κέρδους του οργανισμού.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 13 =