αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Eurogroup μπορεί να δώσει 1,7 και όχι 2,8 δισ. στην Ελλάδα τη Δευτέρα, λέει το Reutes

Το Eurogroup μπορεί να δώσει 1,7 και όχι 2,8 δισ. στην Ελλάδα τη Δευτέρα, λέει το Reutes

Έγκριση μόνον μέρους της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι πιθανό να δώσει το Eurogroup τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, μπορεί να εγκριθεί η αποδέσμευση μόνον 1,7 δισ. και όχι του συνόλου των 2.8 δισ. της δόσης. «Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα αλλά μπορεί τελικά να πάρουν και το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Reuters.

Aν το σύνολο των προαπαιτούμενων δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τη Δευτέρα, τότε η καταβολή της δόσης θα αναβληθεί. Ουσιαστικά, ανοικτό παραμένει μόνον το θέμα του υπερταμείου των ιδιωτικοποιήσεων. «Είναι (η Ελλάδα) πολύ κοντά. Αλλά γνωρίζω ότι τουλάχιστον αυτό το προαπαιτούμενο δεν έχει πλήρως υλοποιηθεί οπότε τα 14,5 (προαπαιτούμενα) έχουν ολοκληρωθεί» ανέφερε. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα υποχρεούται να υλοποιήσει ένα πακέτο 15 προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα απελευθερώσει τη δόση του τρίτου πακέτου.

«Είναι πιθανό αυτό να έχει λυθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας» ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον.

«Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι η Ελλάδα κάνει πράγματα μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμα όλα, τότε θα περιμένουν» προσθέτει η ίδια πηγή.

Πηγή: News.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =