αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο deal των 7,5 δισ. δολαρίων: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της ZeniMax από τη Microsoft

Το deal των 7,5 δισ. δολαρίων: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της ZeniMax από τη Microsoft

Το “πράσινο φως” για την εξαγορά από τη Microsoft της ZeniMax, μητρικής της εμβληματικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Bethesda Softworks, έναντι 7,5 δισ. δολαρίων, άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει τη συμφωνία Microsoft – ZeniMax την Παρασκευή, καθώς η εξαγορά δεν εγείρει ανησυχίες όσον αφορά τον ανταγωνισμό.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη ZeniMax τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγοράς της Microsoft στον κλάδο των παιχνιδιών, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2,5 δισ. δολάρια που κατέβαλε ο τεχνολογικός κολοσσός το 2014 για την απόκτηση της εταιρείας Mojang που ανέπτυξε το παιχνίδι Minecraft.

Η Bethesda είναι μεγάλο όνομα στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, καθώς είναι ευρέως γνωστή για σειρά επιτυχημένων παιχνιδιών, όπως τα Fallout, The Elder Scrolls και Doom. 

Στόχος της Microsoft μέσω της κίνησης αυτής είναι να δώσει νέα ώθηση στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, εμπλουτίζοντας το ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκιό της με τα παιχνίδια της Bethesda.

Η Microsoft οραματίζεται το μέλλον του κλάδου των παιχνιδιών ως ένα οικοσύστημα που θα περιλαμβάνει τις κονσόλες Xbox, καθώς και προγράμματα συνδρομής τύπου Netflix, καθώς και cloud gaming. Ήδη, η εταιρεία λάνσαρε τον Σεπτέμβριο την υπηρεσία ροης παιχνιδιών xCloud για τους χρήστες Android και σχεδιάζει να παρέχει την υπηρεσία και τους χρήστες iOS αργότερα φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των παιχνιδιών είναι από τους μεγάλους οφελημένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες εταιρείες όπως η Xbox Game Studios της Microsoft και η Electronic Arts προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν την ανάπτυξη του κλάδους αξιοποιώντας τα τεράστια κεφάλαιά τους για να “σαρώσουν” μικρότερης εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − nine =