αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο brand ομορφιάς made in Greece, που εστιάζει στην κλιματική τεχνολογία. Και ετοιμάζεται να φτάσει στο Ντουμπάι

Το brand ομορφιάς made in Greece, που εστιάζει στην κλιματική τεχνολογία. Και ετοιμάζεται να φτάσει στο Ντουμπάι

«Αφού τα πάντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και εμείς δεν ζούμε σε μια εργαστηριακή γυάλα, τότε πώς γίνεται στην περιποίηση του δέρματος μας να μην λαμβάνουμε υπόψιν παράγοντες όπως το κλίμα, ο αέρας, η υγρασία και η ζέστη;». Αυτό ήταν το αρχικό ερώτημα της Αγγελικής Σωτήρη. Και κάπως έτσι δημιούργησε το brand ομορφιάς EMC Clima Skin Care. Όπως εξηγεί η ίδια, είναι «η μόνη εταιρεία παγκοσμίως που λαμβάνει υπόψιν της ότι το δέρμα αντιδρά ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και δημιουργεί προϊόντα που αλληλεπιδρούν τόσο με το δέρμα όσο και με το κλίμα και προσαρμόζονται αντίστοιχα».

Η Αγγελική Σωτήρη μιλά για όλα στο It’s Possible, ενώ σημειώνει ότι ήδη το brand έχει κλείσει συμφωνίες για να ταξιδέψει… στο Ντουμπάι.

Με τι ασχολούσασταν πριν, και πως προέκυψε η ιδέα για το brand σας;

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Χημικό Πάτρας, πάντα με προβλημάτιζε μία σκέψη: αφού τα πάντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και εμείς δεν ζούμε σε μια εργαστηριακή γυάλα, τότε πώς γίνεται στην περιποίηση του δέρματος μας να μην λαμβάνουμε υπόψιν παράγοντες όπως το κλίμα, ο αέρας, η υγρασία και η ζέστη;

Έτσι ξεκίνησε η EMC Clima Skin Care, η μόνη εταιρεία παγκοσμίως που λαμβάνει υπόψιν της ότι το δέρμα αντιδρά ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και δημιουργεί προϊόντα που αλληλεπιδρούν τόσο με το δέρμα όσο και με το κλίμα και προσαρμόζονται αντίστοιχα.

Τι περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή το brand σας και πως διαφοροποιείστε από άλλους παίχτες της αγοράς;

Η διαφοροποίηση έγκειται στην κατοχυρωμένη πατέντα μας που αφορά στην ‘Κλιματική Τεχνολογία’ όπως την έχουμε ονομάσει. Δηλαδή στο ότι λαμβάνουμε υπόψιν ότι κάθε επιδερμίδα αντιδρά τελείως διαφορετικά σε κάθε κλίμα.

H EMC περιλαμβάνει προϊόντα εξειδικευμένα για το Μεσογειακό κλίμα, καθώς αυτή είναι η πρώτη μας σειρά. Εκτός από τα αφρόλουτρα, τις κρέμες και τα λάδια σώματος, τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλη προτίμηση από το κοινό εξαιτίας της vegan σύνθεσής τους και των πολύ ιδιαίτερων φυσικών αρωμάτων που χρησιμοποιούμε, συνεχίζουμε να καινοτομούμε με πρωτοποριακά προϊόντα, όπως τα Scented Body Butter Candles. Πρόκειται για κεριά με δύο χρήσεις: αρωματικά χώρου και body butter για ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος.

Επίσης, το παραμικρό στην ΕΜC, από τα αρώματα, μέχρι τα χρώματα στα αφρόλουτρα και στα άλατα είναι εμπνευσμένο από τις αποχρώσεις του Κλιματικού Χάρτη κατά Koopen.

Πώς έχει επηρεαστεί η επαγγελματική καθημερινότητα σας μέσα στην Covid εποχή; Τι έχει αλλάξει και τι έχει μείνει ίδιο;

Καθώς ο κόσμος έχει στραφεί στο online εμπόριο, μας αναγνωρίζουν περισσότερο ως εταιρεία και μας προτιμούν, καθώς τα προϊόντα μας, εκτός από εξειδικευμένα, είναι 100% φυσικά, vegan και με εξαίσιες μυρωδιές.

Ποια είναι η Νο1 δυσκολία με την οποία έχετε έρθει αντιμέτωπη στην μέχρι τώρα επιχειρηματική σας διαδρομή;

Η No1 δυσκολία που αντιμετωπίσαμε είναι “Πώς να δείξουμε στον κόσμο την μοναδικότητα της EMC και το πολλαπλάσιο όφελος που έχει για την υγεία της
επιδερμίδας, μία σειρά που δεν λαμβάνει υπόψιν μονάχα τον τύπο δέρματος αλλά και την αλληλεπίδραση με τις περιβαντολογικές συνθήκες που ζει η γυναίκα αυτή: το κρύο, τη θερμότητα, την υγρασία της ατμόσφαιρας σε κάθε εποχή και κάθε κλίμα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα από εδώ και στο εξής;

Tο επόμενο μας βήμα είναι η δημιουργία της σειράς για το Ερημικό κλίμα, καθώς έχουμε ήδη συμφωνίες με καταστήματα και φαρμακεία στο Ντουμπάϊ για διάθεση των προϊόντων αυτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eight =