αρχικηVIRALΤο Bloomberg παραθέτει 10 μέρη για να ταξιδέψεις μετά το lockdown

Το Bloomberg παραθέτει 10 μέρη για να ταξιδέψεις μετά το lockdown

Πώς και πως αναμένεται από την υφήλιο η άρση των lockdown, με τους λάτρεις των ταξιδιών -και όχι μόνο- να σχεδιάζουν από τώρα τους προορισμούς που θα επισκεφτούν μόλις λήξει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το Bloomberg προτείνει προορισμούς σε κάθε ήπειρο τους οποίους μπορείτε να εξερευνήσετε, μόλις αυτό καταστεί ασφαλές. Κάθε προορισμός περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο αυστηρότητας lockdown και τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Είτε αποφασίσετε να κάνετε κράτηση τώρα είτε αργότερα, υπάρχει μία εγγύηση: Δεν θα είστε ο μόνος που θα επωφεληθείτε από την πολυαναμενόμενη απόδραση» αναφέρει το Bloomberg.

1. Σουηδική Λαπωνία

Το Arctic Bath, ένα μικρό καινούργιο ξενοδοχείο στη μακρινή βόρεια Σουηδία, έχει ένα αμελητέο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Εμπνευσμένοι από τις παλιές πρακτικές μεταφοράς ξυλείας, οι αρχιτέκτονες Bertil Harström και Johan Kaupp σχεδίασαν την ιδιοκτησία για να επιπλέουν στον ποταμό Lule στην καρδιά της παγωμένης, πανέμορφης Λαπωνίας, μιας πραγματικής χειμερινής θαυμάσιας περιοχής με κοπάδια ταράνδων και τεράστια πευκοδάση.

2. Κόστα Ρίκα

Όταν η Κόστα Ρίκα ξεκίνησε το πρόγραμμα πιστοποίησης για αειφόρο τουρισμό (CST) το 1998, ήταν η πρώτη στον κόσμο.

Σήμερα τα φιλικά προς τη Γη ξενοδοχεία της έχουν κυματιστεί σε κάτι παγκόσμιο. Και τώρα ανεβάζουν τον πήχη ψηλότερα.

Επιλέξτε έναν από αυτούς τους πέντε προορισμούς: Origins Lodge, ένα καταφύγιο ζούγκλας με βίλες με δέντρα. Το Nayara Tented Camp, ένα λαμπερό θέρετρο σε στιλ σαφάρι που περιβάλλεται από ένα καταφύγιο νωθρότητας ή το Kasiiya Papagayo, το οποίο διαθέτει μόλις επτά σουίτες σε 123 παραθαλάσσια στρέμματα. Όλα έχουν κατασκευαστεί με μεθόδους κατασκευής με χαμηλές ή και καθόλου επιπτώσεις στο περιβάλλον.

3. Δυτική Αυστραλία

Στη γλώσσα Whadjuk Noongar, το boola bardip σημαίνει «πολλές ιστορίες». Και η κοινή χρήση διαφορετικών αφηγηματικών αφηγήσεων – μέσω τραγουδιού, ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής ή γεωλογίας – είναι ακριβώς αυτό που φιλοδοξεί να κάνει το νέο Μουσείο WA 316 εκατομμυρίων δολαρίων του Περθ. Βρίσκεται στη γη του Whadjuk Noongar, ένα από τα αναπτυσσόμενα καταστήματα αξιοθέατων που γιορτάζουν την παλαιότερη συνεχή κουλτούρα στη Γη.

Το 2019 η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επιτρέψει την πρόσβαση και στο Εθνικό Πάρκο Murujuga, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της Θάλασσας του Τιμόρ, κατέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ροκ τέχνης στον κόσμο.

Στη συνέχεια, υπάρχει το νέο Kalbarri Skywalk, το οποίο οδηγεί στο φαράγγι του ποταμού Murchison – το Grand Canyon της Αυστραλίας.

Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να επεκταθεί η συμμετοχή των Αβορίγινων στην τουριστική οικονομία – μόνο 339 από αυτούς είχαν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στη βιομηχανία το 2019 – και να φέρουν τον πολιτισμό τους στο προσκήνιο.

4. Νησί Ίσκια

Η Ιταλία είναι αιώνια μαγνητική, ένας τόπος τόσο αγαπητός παγκοσμίως που η πρώιμη καταστροφή της από την πανδημία θρηνήθηκε από όλο τον κόσμο. Τώρα, με τα σύνορα να ανοίγουν αργά στον διεθνή τουρισμό, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε.

Κατευθυνθείτε πρώτα στο νησί της Ίσκια, που βρίσκεται απέναντι από το Κάπρι στον Κόλπο της Νάπολης. Οι Ιταλοί προτιμούν το τραχύ τοπίο του, τα ιαματικά λουτρά χιλιετίας, τις μαγευτικές παραλίες και τη λογοτεχνική γενεαλογία. (Ο Όμηρος ανέφερε την Ίσκια στην «Ιλιάδα». Είχε επίσης μια στροφή στα αστέρια στα ναπολιτάνικα μυθιστορήματα της Έλενα Φερράντε.)

5. Μαρόκο

Αντί να ανακατευτείτε ανάμεσα στα πλήθη της Jemmaa el-Fna, την πολυσύχναστη κεντρική πλατεία της αγοράς στο Μαρακές, αυτή είναι η χρονιά για να επισκεφθείτε μακρινές έρημες περιοχές παραδοσιακά προσβάσιμες με ένα καραβάνι από καμήλες και όπου τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμη.

Ξεκινήστε λίγο έξω από την Κόκκινη Πόλη και περνούν από τον καταγάλανο Άτλαντα πριν φτάσουν στην τραχιά παραλιακή πόλη Plage Blanche.

Με τα πολυτελή οχήματα εκστρατείας Bliss Mobil, τα οποία είναι ικανά να διασχίζουν ποτάμια και να ανεβαίνουν αμμόλοφους, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν σε τοποθεσίες όπως το απομονωμένο φρούριο Ksar Aït Ben-Haddou, το οποίο η Daenerys Targaryen πολιόρκησε στο Game of Thrones .

6. Λάος

Το 2021, η Κίνα θα ολοκληρώσει τον τελευταίο σύνδεσμο των σιδηροδρομικών γραμμών που προορίζονται να συνδέσουν το Kunming με τη Σιγκαπούρη. Το τμήμα που λείπει διασχίζει 400 χιλιόμετρα (249 μίλια) από τις κοιλάδες με τη ζούγκλα του Λάος, που θεωρούνται μία από τις ιερές βάσεις του Βουδισμού, οπότε οι ταξιδιώτες που θέλουν να βρουν εσωτερική ειρήνη πρέπει να το κάνουν τώρα πριν φτάσουν τα πλήθη.

Οι πνευματικές εμπειρίες εδώ μπορούν να είναι βαθιές: Συμμετάσχετε αρχάριοι μοναχοί για μια διανυκτέρευση στον περίφημο ναό Wat Pha O στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ, ή πηγαίνετε σε μια επίσημη νυχτερινή νυχτερινή ταλάντ (δωρεές ελεημοσύνης) βόλτα με το Μεκόνγκ σε λιγότερο επισκέψιμες αλλά όχι λιγότερο ευσεβείς χωριά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα ιερά σπήλαια Tham Ting και Tham Theung, γεμάτα με χιλιάδες εικόνες του Βούδα, σε εκδρομές που διοργανώνονται από το πλούσιο σε Indochine Rosewood Luang Prabang.

7. Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Λίγα κράτη της Καραϊβικής εξαρτώνται τόσο από τον τουρισμό όσο και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι. Η περιοχή πιστώνει το 57% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της και το ένα τρίτο των θέσεών της στον τομέα της φιλοξενίας. Αυτό έκανε την πληγή του Covid‑19 ιδιαίτερα βαθιά.

Στο Virgin Gorda, το Rosewood Little Dix Bay έχει επαναφέρει τις δεντρόσπιτες σουίτες με υπαίθρια ντους και θέα στην παραλία. Αυτά τα απομονωμένα εξοχικά σπίτια, χτισμένα πάνω σε ξυλοπόδαρα για να προστατεύσουν την εύθραυστη ακτογραμμή, ξεκινούν από τα αυθεντικά σχέδια του Laurance Rockefeller του 1964.

Στην απέναντι πλευρά του νησιού, το πολυτελές Oil Nut Bay έχει προσθέσει ένα «χωριό μαρίνας» με ένα εστιατόριο πάνω από το νερό, πλωτές αιώρες και μια ανασταλμένη πισίνα.

8. Ανταρκτική

Μια ολική ηλιακή έκλειψη τον Δεκέμβριο θα φέρει κάθε παγοθραυστικό σκάφος όσο το δυνατόν νοτιότερα, για να δει ένα φαινόμενο που έρχεται μόνο κάθε δεκαετία ή δύο. Παρόλο που η ίδια η εκδήλωση θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά, ωστόσο σίγουρα θα βρείτε τρόπους να περάσετε τις υπόλοιπες μέρες σας.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πολικής περιόδου ταξιδιού (καλοκαίρι Αυστραλίας), οι επιβάτες στο Le Commandant Charcot του υβριδικού πλοίου Ponant μπορούν να αποκτήσουν μια καθηλωτική επιστημονική εμπειρία, να ανακτήσουν όργανα από τα παγετώδη νερά ή να βοηθήσουν τους ερευνητές στη συλλογή δεδομένων.

9. Λάκναου

Τα περίτεχνα κεντήματα του chikankari εισήχθησαν στην Ινδία από την Περσία κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Μουγκάλ τον 18ο αιώνα.

Τώρα με κέντρο την πρωτεύουσα του Ουτάρ Πραντές του Λάκνοου, 200 μίλια ανατολικά της Άγκρα, αυτή η εξαιρετική υφαντική τέχνη αποτελείται από μικροσκοπικούς στρόβιλους από ελεφαντόδοντο από λουλούδια και φύλλα με ραφές, συνήθως απλωμένα πάνω σε καθαρό λευκό khadi (βαμβάκι).

Το Qilasaaz θεωρείται μία από τις πιο εξειδικευμένες συλλογές, που ιδρύθηκε από τον Maharani Vijaya Khan του Mahmudabad ως έργο ενδυνάμωσης για τις αγρότισσες γυναίκες που δεν διαθέτουν άλλες ευκαιρίες απασχόλησης.

10. Δυτικός Καναδάς

Στις αρχές του 2020, η ανάπτυξη στον τομέα των αυτόχθονων ταξιδιών του Καναδά ξεπέρασε τη συνολική τουριστική δραστηριότητα της χώρας, με 1 στους 3 διεθνείς επισκέπτες να ενδιαφέρονται για τέτοιες εμπειρίες. Παρόλο που αυτή η πρόοδος έχει πληγεί από την πανδημία, μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων που ονομάζεται διευκολύνει την εκπλήρωση αυτής της ζήτησης και διοχετεύει χρήματα σε αυτές τις κοινότητες.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =