αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Bitcoin «εκτοξεύτηκε» κάνοντας ρεκόρ χρονιάς, λόγω… Facebook

Το Bitcoin «εκτοξεύτηκε» κάνοντας ρεκόρ χρονιάς, λόγω… Facebook

«Υψηλές πτήσεις» καταγράφει το Bitcoin το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το γνωστό ψηφιακό νόμισμα έφτασε πάνω από το φράγμα των 9.000 δολαρίων. Με την αξία του να διαμορφώνεται στα 9.191 δολάρια, όπως σημειώνει το Bloomberg. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή, από τον Μάιο του 2018.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Λίγο πριν έγινε γνωστό ότι το Facebook προχωρά σε φουλ ρυθμούς στην δημιουργία του δικού του ψηφιακού νομίσματος. Κάτι που έκανε τους ειδικούς των κρυπτονομισμάτων να γεμίσουν με αισιοδοξία. Και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι κάπως έτσι τα κρυπτνομίσματα θα φτάσουν και σε πιο mainstream κοινό.

https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/inArtqHaVPqc/v2/775x-1.png

Τι ετοιμάζει το Facebook

Σύμφωνα με το BBC, θα έχουμε σύντομα επίσημες ανακοινώσεις για τον ψηφιακό νόμισμα που ετοιμάζει το Facebook.

Η ονομασία που έχουν δώσει στο κρυπτονόμισμα είναι «GlobalCoin» και το πλάνο είναι να κυκλοφορήσει αρχικά σε καμιά δεκαριά χώρες, ώστε να προσφέρει στους χρήστες μια ασφαλή και προσιτή μέθοδο πληρωμής χωρίς να απαιτείται τραπεζικός λογαριασμός.

Σύμφωνα με το BBC News, τον περασμένο μήνα ο Mark Zuckerberg είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, κ. Mark Carney, για να συζητήσουν τις ευκαιρίες και το ρίσκο που μπορεί να προκύψει από αυτό το ψηφιακό κρυπτονόμισμα. Παρόλα αυτά, η Facebook ίσως δυσκολευτεί αρκετά να πραγματοποιήσει τον βασικό στόχο της που δεν είναι άλλος από την Ινδία.

Η Ασιατική χώρα κρατά γενικά μια αρνητική στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, αλλά η Facebook πιστεύει ότι θα καταφέρει να πείσει την κυβέρνηση να αδειοδοτήσει την χρήση του GlobalCoin, έτσι ώστε να είναι εφικτή η μεταφορά χρημάτων από τους εργάτες στις οικογένειες τους μέσω της υπηρεσίας WhatsApp.

Αντίστοιχες συζητήσεις λέγεται ότι έχουν γίνει και με τις Αμερικανικές Αρχές, αλλά και με εταιρείες συναλλάγματος και μεταφοράς χρημάτων, όπως η Western Union.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =