αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Bitcoin ίσως εξαφανιστεί στο εγγύς μέλλον, λέει καθηγητής του Πανεπιστημίου Cornell

Το Bitcoin ίσως εξαφανιστεί στο εγγύς μέλλον, λέει καθηγητής του Πανεπιστημίου Cornell

Η μανία για τα κρυτονομίσματα καλά κρατεί, αλλά ένας καθηγητής διάσημου Πανεπιστημίου παραθέτει τώρα μία διαφορετική άποψη. Και όπως λέει, το Bitcoin όχι μόνο δεν θα συνεχίσει σε ανοδική τροχιά, αλλά είναι πιθανό να εξαφανιστεί στο μέλλον.

Μιλώντας στο CNBC, o Eswar Prasad, ανώτερος καθηγητής διεθνούς εμπορικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Cornell, είπε χαρακτηριστικά ότι «το ίδιο το Bitcoin μπορεί να μην διαρκέσει τόσο πολύ».

Το Blockchain είναι η βασική τεχνολογία πίσω από τα περισσότερα κρυπτονομίσματα. «Ωστόσο, η χρήση της τεχνολογίας blockchain από το Bitcoin δεν είναι πολύ αποτελεσματική», δήλωσε ο Prasad, ο οποίος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Το μέλλον του χρήματος: Πώς η ψηφιακή επανάσταση μεταμορφώνει τα νομίσματα και τα οικονομικά».

Το κρυπτονόμισμα «χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό επικύρωσης για συναλλαγές που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον» με το αποτύπωμα άνθρακα του bitcoin να είναι μεγαλύτερο από ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία. Επίσης, ο Prasad είπε ότι ορισμένα από τα νεότερα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain πολύ πιο αποτελεσματικά από το bitcoin.

Παρ΄όλα αυτά, πιστεύει ότι η τεχνολογία blockchain «θα αλλάξει θεμελιωδώς» τον τρόπο της χρηματοδότησης και τον τρόπο που διεξάγουμε τις καθημερινές μας συναλλαγές, όπως η αγορά ενός σπιτιού ή η αγορά ενός αυτοκινήτου.

«Δεδομένου ότι το bitcoin δεν έχει αποτελεσματική χρησιμότητα ως μέσο συναλλαγής, δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια θεμελιώδη αξία πέραν αυτής που του δίνει ο επενδυτής», είπε ο Prasad.

Αναφορικά με τα ψηφιακά νομίσματα, ο καθηγητής πιστεύει ότι θα μπορούσαν να είναι ωφέλιμα, καθώς μπορεί να παρέχουν μια επιλογή πληρωμής χαμηλού κόστους στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι, αυξάνοντας τη συμμετοχή όλων στην οικονομία και μαζί και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + seven =