αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 5% των εργαζομένων σου είναι «χαμηλής απόδοσης». Ένας εκατομμυριούχος λέει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις

Το 5% των εργαζομένων σου είναι «χαμηλής απόδοσης». Ένας εκατομμυριούχος λέει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις

Εντάξει, όλοι θέλουν να προσλάβουν τους κορυφαίους εργαζομένους στην εταιρίας τους. Όσο όμως κι αν προσπαθήσεις, δεν θα το καταφέρεις αυτό στο 100%. Κάποιοι εργαζόμενοι της ομάδας, δεν θα αποδίδουν όπως πρέπει.

Το ερώτημα εδώ είναι απλό: Τι πρέπει να κάνεις με αυτούς; Η εύκολη επιλογή είναι να τους απολύσεις. Όμως τώρα δεν θα μιλήσουμε για αυτό. Θα δούμε την άλλη τακτική. Που λέει ότι πρέπει να τους βελτιώσεις.

Ο master marketer και εκατομμυριούχος, Seth Godin, έχει δώσει ένα σωστό παράδειγμα. «Εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία και την κουλτούρα της απόδοσης, είναι δελεαστικό να πιέσετε τους τοπ αθλητές να φτάσουν κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερα. Είναι όμως πολύ πιο αποτελεσματικό αν μπορείτε να πείσετε 3.000.000 παιδιά για να κάνουν πέντε λεπτά περπάτημα ανά ημέρα αντί να κάθονται», έχει πει.

Δημιούργησε ένα τέτοιο σκηνικό εντός της εταιρίας σου. Το inc.com παραθέτει τις 3 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις.

1# Ζήτα από τους καλύτερους εργαζομένους σου, να μοιραστούν με όλους πως τα καταφέρνουν. Να που τα «μυστικά» και στους υπόλοιπους. Και όλοι μαζί να αναπτυχθούν.

2# Δημιούργησε μια κολυτούρα που θα βασίζεται στην εμπειρία και όχι στα πτυχία ή στις αρχικές επιδόσεις. Μέσα από τα meetings δούλεψε το. Ειδικά με τους «αδύναμους» εργαζομένους.

3# Τσέκαρε την καθημερινή πρόοδο των εργαζομένων. Όταν βλέπεις ότι κάποιοι υστερούν, μπορείς να επεμβαίνεις για να κάνεις τις συστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =