αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο 360c είναι η φουτουριστική ιδέα της Volvo

Το 360c είναι η φουτουριστική ιδέα της Volvo

Με την ιδέα 360c, η Volvo Cars αντιμετωπίζει μία από τις κύριες προκλήσεις γύρω από την εισαγωγή της αυτόνομης τεχνολογίας και ζητά ένα νέο, παγκόσμιο πρότυπο για το πώς τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να επικοινωνούν με ασφάλεια με όλους τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Η αυτόνομη οδήγηση και ασφάλεια συνδέονται στενά και η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη σημαντικότερη βελτίωση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας από τότε που η Volvo Cars εφευρέθηκε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων το 1959.

Ωστόσο, η αυτόνομη τεχνολογία θα εισαχθεί σταδιακά και όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ως αποτέλεσμα, τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα θα εισαχθούν σε μια κατάσταση μικτής κυκλοφορίας όπου αυτοκίνητα χωρίς οδηγό χωρίς ανθρώπινο οδηγό θα μοιράζονται τον δρόμο με άλλους χρήστες του δρόμου.

Σε μια τέτοια κατάσταση κυκλοφορίας, δεν θα είναι πλέον δυνατό να κάνετε επαφή με τα μάτια και να μάθετε για τις προθέσεις ενός άλλου οδηγού, ένα κεντρικό στοιχείο της καθημερινής αλληλεπίδρασης στην κυκλοφορία.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του 360c, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση του τρόπου δημιουργίας ενός ασφαλούς μέσου επικοινωνίας μεταξύ πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων και άλλων χρηστών του δρόμου.

Επιπλέον, το επίκεντρο ήταν να δημιουργηθεί ένα καθολικά εφαρμόσιμο πρότυπο, έτσι ώστε οι άλλοι χρήστες του δρόμου να μην χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψη τη μάρκα ή τη μάρκα μεμονωμένων αυτόνομων αυτοκινήτων.

Το 360c αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση με ένα σύστημα που περιλαμβάνει εξωτερικούς ήχους, χρώματα, οπτικά, κινήσεις, καθώς και συνδυασμούς αυτών των εργαλείων, για την επικοινωνία των προθέσεων του οχήματος σε άλλους χρήστες του δρόμου. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανά πάσα στιγμή σαφές τι θα κάνει το αυτοκίνητο στη συνέχεια.

Βασικά, ενώ ο σχεδιασμός της τεχνολογίας επικοινωνίας ασφάλειας 360c εστιάζει στο να κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει τις δικές του προθέσεις σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Το 360c αντιπροσωπεύει το όραμα της Volvo Cars για ένα μέλλον ταξιδιών που είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό, συνδεδεμένο και ασφαλές – και το οποίο μπορεί να επιτρέψει στη Volvo Cars να εισέλθει σε νέες αγορές ανάπτυξης.

Τέσσερις πιθανές χρήσεις

Παρουσιάζει τέσσερις πιθανές χρήσεις αυτόνομων οχημάτων οδήγησης – περιβάλλον ύπνου, κινητό γραφείο, σαλόνι και χώρο ψυχαγωγίας – που όλα φαντάζονται τον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι.

Μέσα στο περιβάλλον ύπνου, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars εξέτασαν επίσης το μέλλον της τεχνολογίας ασφάλειας και πώς μια διαφορετική θέση επιβατών μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια. Μια ειδική κουβέρτα ασφαλείας που περιλαμβάνεται στο περιβάλλον ύπνου οραματίζεται ένα μελλοντικό σύστημα συγκράτησης που λειτουργεί ακριβώς όπως η ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, αλλά προσαρμόζεται σε άτομα που ξαπλώνουν ενώ ταξιδεύουν.

Το 360c προβλέπει επίσης μια σειρά νέων πιθανών ομάδων πελατών για την επιχείρηση της εταιρείας και εξετάζει τις πιθανές συνέπειες για το μέλλον του πολεοδομικού σχεδιασμού, των υποδομών και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της σύγχρονης κοινωνίας.

Πηγή: in2life.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =