αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ψυχολογικό τρικ για να ξεπεράσεις τον φόβο, μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση

Το ψυχολογικό τρικ για να ξεπεράσεις τον φόβο, μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση

Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που μας προκαλούν πολύ άγχος και φόβο. Είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική μας ζωή. Και κάπου εκεί, συνήθως πρέπει να πάρεις μεγάλες αποφάσεις. Αλλά πως να πάρεις την σωστή απόφαση, μέσα σε ένα τέτοιο αγχωτικό πλαίσιο; Καθαρό μυαλό δεν υπάρχει.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ψυχολογικό τρικ, για να ξεπεράσεις τον φόβο και να πάρεις τις αποφάσεις σου με μεγαλύτερη ηρεμία. Ποιο είναι το εν λόγω τρικ; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η αποστασιοποίηση.

Να δούμε, δηλαδή, την κατάσταση όπως θα τη βλέπαμε αν δεν είμαστε μέρος αυτής. Σαν να παρατηρούμε τη ζωή κάποιου άλλου που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμάς.

Έτσι, αποκτάμε την αίσθηση πως απομακρυνόμαστε από την ψυχοφθόρα κατάσταση που μας ταλανίζει και καταλήγουμε να συνειδητοποιούμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο αρχικά πιστέψαμε.

Πώς το πετυχαίνουμε αυτό στην πράξη; Όταν σκεφτόμαστε όσα μας απασχολούν έχοντας στο μυαλό μας το τρίτο και όχι το πρώτο ενικό πρόσωπο. Να σκεφτείς, για παράδειγμα, ότι κάποιος άλλος έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με την δουλειά του (ναι, να δεις το δικό σου πρόβλημα, σαν να συμβαίνει σε κάποιον άλλο. Και εσύ να το βλέπεις ως τρίτος). Οι ειδικοί υποστηρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα πως η τεχνική αυτή θα αποδειχτεί σωτήρια αν καταφέρουμε να την κάνουμε τρόπο ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + two =