αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ψυχολογικό τρικ για να μειώνεις το άγχος σου μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις

Το ψυχολογικό τρικ για να μειώνεις το άγχος σου μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις

Είναι λογικό να έχεις πολλές αγιωτικές στιγμές και στην επαγγελματική και στην προσωπική σου ζωή. Κι όμως, υπάρχει ένα απλό τρικ για να μειώσεις αυτό το άγχος.

Ενα σωτήριο ψυχολογικό τρικ μέσω του οποίου γινόμαστε παρατηρητές του προβλήματός μας, με τρόπο που μας βοηθά να δούμε με αντικειμενική ματιά την κατάσταση. Αποτέλεσμα; Μπορούμε να πάρουμε πιο σωστές αποφάσεις τόσο ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος όσο και ως προς τη δική μας στάση σε τέτοιου είδους καταστάσεις στο σύνολό τους.

Ποιο είναι το εν λόγω τρικ; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η αποστασιοποίηση.

Να δούμε, δηλαδή, την κατάσταση όπως θα τη βλέπαμε αν δεν είμαστε μέρος αυτής. Σαν να παρατηρούμε τη ζωή κάποιου άλλου που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμάς.

Έτσι, αποκτάμε την αίσθηση πως απομακρυνόμαστε από την ψυχοφθόρα κατάσταση που μας ταλανίζει και καταλήγουμε να συνειδητοποιούμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο αρχικά πιστέψαμε.

Πώς το πετυχαίνουμε αυτό στην πράξη; Όταν σκεφτόμαστε όσα μας απασχολούν έχοντας στο μυαλό μας το τρίτο και όχι το πρώτο ενικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία μας αν πούμε «ο τάδε (εδώ χρησιμοποιείς το όνομά σου) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον εργοδότη της» από το να πούμε «έχω σοβαρό πρόβλημα με τον εργοδότη μου».

Οι ειδικοί υποστηρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα πως η τεχνική αυτή θα αποδειχτεί σωτήρια αν καταφέρουμε να την κάνουμε τρόπο ζωής. Μήπως να το προσπαθήσουμε;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 6 =