αρχικηVIRALΤο χωριό της Κρήτης που τράβηξε το βλέμμα του Guardian

Το χωριό της Κρήτης που τράβηξε το βλέμμα του Guardian

Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε διακοπές σε ένα μέρος με λίγες ή καθόλου σύγχρονες ανέσεις, όπου το μόνο που μπορεί να ακούσει κανείς είναι τους ήχους της φύσης; Δεκαπέντε τέτοια μέρη στην Ευρώπη ξεχώρισε η εφημερίδα Guardian σε πρόσφατο άρθρο της για ταξιδιώτες που θέλουν να «βγουν από την πρίζα» και να απολαύσουν εναλλακτικές διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης σε πλήρη επαφή με τη φύση.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μικρό οικολογικό χωριό στη δυτική Κρήτη, 50 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Ο λόγος για τη Μηλιά, ένα παραμυθένιο μέρος άλλης εποχής, που εντυπωσιάζει ντόπιους αλλά και ξένους.

Ο αναπαλαιωμένος οικισμός της Μηλιάς, που λειτουργεί ως πρότυπη οικοτουριστική μονάδα, βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή στο νομό Χανίων στο κέντρο της επαρχίας Κισσάμου και περιβάλλεται από μια καταπράσινη κοιλάδα, 550 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα σπιτάκια της Μηλιάς είναι τα σπίτια-δωμάτια που προϋπήρχαν από τον 15ο αιώνα και ανακαινίστηκαν με προσοχή στη λεπτομέρεια, κρατώντας αρκετή από την ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης. Στο παρελθόν στέγαζαν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών που τα κατοικούσαν κατά βάση την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ σήμερα έχουν μετατραπεί σε πολύ ιδιαίτερους ξενώνες.

Οι ανάγκες σε νερό καλύπτονται από ντόπιες πηγές και το ρεύμα παράγεται από ηλιακή ενέργεια. Στον οικισμό υπάρχει εστιατόριο όπου μαγειρεύουν με βιολογικά προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι.

Η Μηλιά είναι ένα μέρος όπου ο χρόνος κυλάει αργά και ο επισκέπτης γίνεται ένα με τη φύση. Μπορείς απλά «να μην κάνεις τίποτα» ή να επιδοθείς σε δραστηριότητες όπως ποδηλασία βουνού, πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, μαθήματα μαγειρικής κ.ά.

Πηγή: Reader.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 15 =