αρχικηVIRALΤο χωριό που θέλει να απαγορεύσει τις γάτες- Ποιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή

Το χωριό που θέλει να απαγορεύσει τις γάτες- Ποιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή

Η υπηρεσία περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας προκαλεί αντιδράσεις με τον αμφιλεγόμενο νόμο της.

Βάσει αυτού, οι κάτοικοι του χωριού Ομάουι, στη νότια ακτή της χώρας, που έχουν γάτες, θα πρέπει να τις στειρώσουν, να βάλουν μικροτσίπ και να τις δηλώσουν στις τοπικές αρχές. Κι όταν αυτές πεθάνουν… δεν θα τους επιτραπεί να αποκτήσουν άλλες.

Το σχέδιο προκύπτει από τις έρευνες που δείχνουν ότι οι γάτες είναι υπεύθυνες για τον θάνατο εκατομμυρίων πουλιών και θηλαστικών κάθε χρόνο στην περιοχή.

«Οι γάτες είναι φοβερά κατοικίδια, αλλά είναι μόνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να βγαίνουν έξω – είναι μια λύση ανάγκης», αναφέρει στο BBC o επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Πουλιών της περιοχής, Δρ. Πίτερ Μάρα.

Το σχέδιο, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ομάουι, δικαιολογείται από το γεγονός ότι κάμερες στην περιοχή έχουν καταγράψει γάτες να σκοτώνουν με πουλιά, έντομα και ερπετά.

Όποιος δεν υπακούει στο νόμο, θα λαμβάνει ειδοποίηση και θα ακολουθεί η παρέμβαση των αρχών που θα απομακρύνουν το κατοικίδιο.

«Δεν μισούμε τις γάτες», αναφέρει ο πρόεδρος τοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία της περιοχής, Τζον Κόλινς στους Otago Daily Times. «Αλλά θέλουμε το περιβάλλον μας να βρίθει άγριων ζώων», επισημαίνει.

Η τοπική κοινωνία πάντως δηλώνει «σοκαρισμένη» και «εξαπατημένη» από το προτεινόμενο σχέδιο και είναι αποφασισμένη να αντισταθεί. «Αυτός ο νόμος δε σέβεται την αγάπη των ανθρώπων για τις γάτες», σημειώνει στους Otago Daily Times η Νίκο Τζάρβις που έχει τρεις γάτες στο σπίτι της.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και σε φιλοζωικά γκρουπ στο Facebook όπου αρκετοί είναι αυτοί που τονίζουν πως «τα καυσαέρια, τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι επίσης βλάπτουν τα εγχώρια είδη».

Οι κάτοικοι έχουν περιθώριο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο της υπηρεσίας περιβάλλοντος.

Υπολογίζεται ότι 4 δισεκατομμύρια πουλιά και 22 δισεκατομμύρια θηλαστικά σκοτώνονται από γάτες κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =