αρχικηVIRALΤο χωριό- φάντασμα στην Ιταλία που θα αναδυθεί από το νερό μετά από 27 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Το χωριό- φάντασμα στην Ιταλία που θα αναδυθεί από το νερό μετά από 27 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Το χωριουδάκι Fabbriche di Careggine, θύμα της ανάπτυξης, βυθίστηκε το 1946 για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης Vagli και ενός υδροηλεκτρικού φράγματος

Βυθισμένο κάτω από 34 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού εδώ και δεκαετίες, το πετρόχτιστο χωριό τού 12ου αιώνα σε λίμνη της Τοσκάνης, πιστεύεται πως «αναδυθεί» ξανά μετά από 25 και πλέον χρόνια. 

Το χωριουδάκι Fabbriche di Careggine, θύμα της ανάπτυξης, βυθίστηκε το 1946 για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης Vagli και ενός υδροηλεκτρικού φράγματος. Οι κάτοικοί του μεταφέρθηκαν στη νέα παραλίμνια πόλη Vagli di Sotto. Αν και χρόνια μέσα στο νερό, τα κτίσματά του -τα πέτρινα σπίτια, η γέφυρα, το νεκροταφείο και η εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου- παραμένουν σχεδόν άθικτα. 

https://avant-garde.com.cy/sites/default/files/styles/media_image/public/2020-06/italia_xorio.jpg?h=c46fd5b3&itok=VY-Tz947

Το χωριό φάντασμα αποκαλύπτεται μόνο όταν το φράγμα αδειάζει για λόγους συντήρησης. Κάτι που, σύμφωνα με τους ντόπιους αξιωματούχους, έχει γίνει μόλις τέσσερις φορές από το 1946 (1958, 1974, 1983) με τελευταία το 1994 οπότε και τα πέτρινα κτίσματά του είδαν για τελευταία φορά το φως του ήλιου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, αλλά και ντόπια μέσα, οι τοπικοί άρχοντες προσπαθούν να πετύχουν άλλη μια αποστράγγιση της λίμνης ώστε να αποκαλυφθεί για ακόμη μια φορά το χωριουδάκι, επικαλούμενοι λόγους τουρισμού και θέσεων εργασίας.

Και τώρα, υπάρχουν ενδείξεις πως ίσως τον επόμενο χρόνο η λίμνη -που προς το παρόν λειτουργεί ως απόθεμα νερού στην περίπτωση πυρκαγιάς- αποστραγγιστεί, τουλάχιστον όπως προκύπτει από ανάρτηση στο Facebook της Lorenza Giorgi, κόρης του πρώην δημάρχου της περιοχής

«Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως του χρόνου, το 2021, η λίμνη θα αδειάσει. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 1994, όταν ήταν δήμαρχος ο πατέρας μου και χάρη στις προσπάθειές του και την πληθώρα πρωτοβουλιών, κατάφερε να φτιάξει τη Βάλι και να υποδεχτεί πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους» έγραψε χαρακτηριστικά.   Η εταιρεία διαχείρισης της τεχνητής λίμνης δεν έχει σχολιάσει τις φήμες.  

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 16 =