αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «χρυσό» χρηματικό ποσό που κέρδισε ο Jay-Z από την πώληση του 50% της σαμπάνιας του

Το «χρυσό» χρηματικό ποσό που κέρδισε ο Jay-Z από την πώληση του 50% της σαμπάνιας του

Όπως φαίνεται η πολυτελής μάρκα σαμπάνιας του Jay-Z αξίζει περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Η συνεργασία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα μεταξύ του Jay-Z και του τμήματος κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών του ομίλου LVMH καθιστά τον δισεκατομμυριούχο ράπερ τον τελευταίο διάσημο που έβγαλε ένα απροσδόκητα μεγάλο χρηματικό κέρδος, πουλώντας το 50% στη μάρκα σαμπάνιας Armand de Brignac, ευρύτερα γνωστής ως Ace of Spades, όπως αναφέρει το Forbes.

Μετά τη συμφωνία η αξία της εταιρείας σαμπάνιας του Jay-Z αποτιμάται στα 600 εκατ. δολ. Οπότε, ο ράπερ θα έχει λαμβάνειν περίπου 300 εκατ. δολ., δηλαδή 50 εκατ. περισσότερα βάσει της προηγούμενης αποτίμησης του brand στα 500 εκατ. δολ.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για μια συνεργασία ξεκίνησαν το 2019 και φαίνεται ότι τελικά ευοδώθηκαν, και λόγω της φιλίας του σούπερ σταρ της ραπ με τον Αλεξάντρ Αρνό, γιο του ιδρυτή και προέδρου της LVMH, Μπερνάρ Αρνό. “Θα του στείλω μια φωτογραφία για κάτι που μου συμβαίνει ή θα μου στείλει εκείνος”, δήλωσε ο Jay-Z στους New York Times. “Είναι πολύ φυσικό, πολύ κουλ. Τον θεωρώ άτομο υψηλής ακεραιότητας. Κρατά πάντα τον λόγο του, είναι πολύ ακριβής. Κάποια χαρακτηριστικά που έχω κι εγώ”, πρόσθεσε ο γνωστός ράπερ.

Ωστόσο, το ντιλ μεταξύ του Jay-Z και του ομίλου LVMH δεν αποτελεί το επικερδέστερο παράδειγμα. Η Kylie Jenner πούλησε το 51% στη δική της εταιρεία καλλυντικών στον όμιλο Coty σε μια συμφωνία που ανέβασε την αξία του brand της σε πάνω από 1 δισ. δολ. Η ίδια κέρδισε 540 εκατ. δολ. προ φόρων. Ο ράπερ Dr. Dre πούλησε την εταιρεία μουσικής παραγωγής Beats στην Apple το 2014 έναντι 3 δισ. δολ., κερδίζοντας ο ίδιος 585 εκατ. δολ. προ φόρων.

Επίσης, άλλοι αστέρες της ποπ μουσικής, χωρίς να πουλήσουν εντελώς ή εν μέρει τις εταιρείες του, κατάφεραν να βγουν κερδισμένοι μέσω συνεργασιών με μεγάλους ομίλους. Ο όμιλος LVMH έχει συνεργαστεί με τη Rihanna το 2017 για να προωθήσει και να επενδύσει στα brand Fenty Beauty και Savage x Fenty της τραγουδίστριας. Η αξία των μεριδίων της Rihanna και στις δύο εταιρείες ανέρχεται συνολικά σε 530 εκατ. δολ.

Επιστρέφοντας στον Jay-Z, οι δυνατές πωλήσεις της σαμπάνιας Ace of Spades βοήθησαν τον ράπερ να γίνει δισεκατομμυριούχος το 2019. Η τελευταία συμφωνία με τον LVMH θα αυξήσει την καθαρή περιουσία του Jay-Z, ενώ παράλληλα θα εκμεταλλεύεται τα άλλα brand που διαθέτει, όπως RocNation, Tidal και D’usse.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 4 =