αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο χρονοδιάγραμμα του Elon Musk για την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη

Το χρονοδιάγραμμα του Elon Musk για την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη

Ο Elon Musk, με “όχημα” τους πυραύλους της SpaceX φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία μικρή πόλη στον Άρη μέχρι το 2024. 

Το πλάνο του Elon Musk περιλαμβάνει την αποστολή δύο τουλάχιστον πυραύλων με φορτίο το 2022, ενώ μέχρι εκείνη την εποχή θα έχει καθοριστεί το εάν υπάρχουν επαρκή αποθέματα νερού στον Άρη, για να υποστηριχθεί η λειτουργία μίας αποικίας εκεί. Ο στόλος των πυραύλων της SpaceX θα χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει την έναρξη των επανδρωμένων αποστολών το 2024, όπως διαβάζουμε στο Pestaola.gr.

Η SpaceX θα χρησιμοποιήσει το Interplanetary Transport System, το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλων διαστάσεων πυραυλικό σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το κόστος της μεταφοράς όλων των υλικών προς τον Άρη. Το ITS θα έχει 31 κινητήρες συνολικά, έχοντας την ικανότητα της μεταφοράς 450 μετρικών τόνων φορτίου στο διάστημα.

Οι πρώτοι έποικοι θα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της προετοιμασίας των υποδομών της βάσης για το δεύτερο κύμα των εποίκων που θα ακολουθήσει την ίδια χρονιά. Το σχέδιο του Elon Musk χαρακτηρίζεται ως πολύ φιλόδοξο από τους ειδικούς, ειδικά ως προς το χρόνο υλοποίησης, αλλά η SpaceX θεωρεί ότι θα τα καταφέρει να φέρει εις πέρας το σχέδιό της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 7 =