αρχικηVIRALΤο Χάρβαρντ έκανε μια μεγάλη έρευνα και δίνει την απάντηση: Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που σου προσθέτουν χρόνια ζωής

Το Χάρβαρντ έκανε μια μεγάλη έρευνα και δίνει την απάντηση: Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που σου προσθέτουν χρόνια ζωής

Λένε ότι δεν υπάρχει το «μυστικό της νεότητας. Και ενώ αυτό μπορεί να έχει μια δόση αλήθειας, έρχεται το Χάρβαρντ με μια έρευνα του, να μας πει το πόσα χρόνια παραπάνω θα ζήσεις, αν εφαρμόσεις κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες. Όπως θα δεις στην παρακάτω λίστα, οι συνήθειες αυτές δεν αποτελούν έκπληξη. Ωστόσο, το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι οι ερευνητές λένε συγκεκριμένα πόσα χρόνια θα ζήσεις επιπλέον, αν εφαρμόζεις το συγκεκριμένο «πρόγραμμα». Είναι συν 12,1 έτη για τους άντρες και συν 14 έτη για τις γυναίκες.

Οι ερευνητές απέκτησαν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό 44.354 ανδρών και 78.865 γυναικών. Εξετάζοντας το ιστορικό τους σε βάθος 30 χρόνων. Μάλιστα, κάποια από τα reviews που εξέτασαν, αντιστοιχούσαν σε ανθρώπους που πλέον έχουν πεθάνει. Άρα οι ερευνητές απέκτησαν μια ακόμα πιο σαφή εικόνα, για το ποιοι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Με βάση τις συνήθειες τους. Κάπως έτσι, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι 5 συνήθειες που μπορούν να σου προσθέσουν χρόνια ζωής είναι η εξής:

1# Μην καπνίζεις

2# Μην είσαι παχύσαρκος

3# Κάνε κάποιο είδος γυμναστικής για 30 λεπτά κάθε ημέρα

4# Μην πίνεις πολύ αλκοόλ

5# Ακολούθησε υγιεινή διατροφή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 14 =