αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τρικ των 3 δευτερολέπτων για να μην πεις κάτι που θα το μετανιώσεις, σε έναν άλλο άνθρωπο

Το τρικ των 3 δευτερολέπτων για να μην πεις κάτι που θα το μετανιώσεις, σε έναν άλλο άνθρωπο

Τα λόγια… δύσκολα μαζεύονται πίσω. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε. Μια συμβουλή που είναι σωστή, ωστόσο αρκετές φορές είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Ειδικά όταν μια συζήτηση γίνεται πιο έντονη, είναι εύκολο να μας ξεφύγουν λόγια προς έναν άλλο άνθρωπο, για τα οποία μετά θα μετανιώσουμε. Αλλά είπαμε: Αν πεις κάτι μετά είναι δύσκολο να το μαζέψεις.

Μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί αν βρεθείς τόσο στον επαγγελματικό σου χώρο, όσο και στην προσωπική σου ζωή. Και τι μπορείς να κάνεις πρακτικά; Το αμερικανικο goalcast.com, παραθέτει μια απλή λύση, που ίσως σε βοηθήσει. Είναι ένα τρικ των 3 δευτερολέπτων. Τι περιλαμβάνει αυτό; Πριν πεις κάτι «αιχμηρό» προς έναν άλλο άνθρωπο, κάνε 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου:

  1. Πρέπει αυτό να ειπωθεί;
  2. Πρέπει αυτό να ειπωθεί από εμένα;
  3. Πρέπει αυτό να ειπωθεί από εμένα τώρα;

Οι ερωτήσεις μπορεί να φαίνονται απλοϊκές, αλλά όσο περισσότερο τις σκέφτεστε και τις εφαρμόζετε, γίνεται φανερό ότι η απλότητα τους είναι… αυτό που τις κάνει πολύ έξυπνες.

Είναι τα 3 βασικά ερωτήματα, που παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια συζήτηση. Και το συμπέρασμα είναι το εξής: Δεν πρέπει να λέγονται όλα. Ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση πίεσης. Είναι τότε που μπορεί να πεις λέξεις που δεν τις εννοείς. Απλά επειδή ο άλλος σε εκνεύρησε τα τελευταία 10 λεπτά. Το επίσης σημαντικό είναι το πόσο καλά ξέρεις τον άλλο. Δεν είναι το ίδιο να συζητάς με έναν φίλο που τον ξέρεις χρόνια, και το ίδιο να μιλάς με ένα άτομο που γνώρισες πριν λίγο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =