αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τρικ του σκουπιδοτενεκέ: 2+1 απρόσμενοι τρόποι για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Το τρικ του σκουπιδοτενεκέ: 2+1 απρόσμενοι τρόποι για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις

Είναι πιθανό μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο να κάνεις αρνητικές σκέψεις. Άλλωστε ο εγκλεισμός… βοηθά για κάτι τέτοιο. Το ερώτημα εδώ είναι τι μπορείς να κάνεις από την μεριά σου, έτσι ώστε να διώξεις αυτές τις σκέψεις. Παρακάτω θα δεις 3 απρόσμενους τρόπους για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Το τρικ του πάγου
Κρατήστε ένα παγάκι κάτω από τα μάτια σας, πάνω από τα ζυγωματικά σας, για 30 δευτερόλεπτα. Η ενόχληση αυτή μπορεί να αποτραβήξει το μυαλό σας από τις αγχωτικές και αγωνιώδεις σχέσεις. Επιπλέον, το κρύο σε αυτή την περιοχή πυροδοτεί ένα αντανακλαστικό του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, μειώνοντας το ρυθμό της αναπνοής και τους καρδιακούς παλμούς, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν να νιώσετε μια αίσθηση ηρεμίας. 

Το τρικ του σκουπιδοτενεκέ 
Γράψτε σε ένα χαρτάκι αρνητικές σκέψεις όπως “δεν μπορώ να κάνω τίποτε σωστά” και μετά αναρωτηθείτε ειλικρινά εάν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα. Έρευνα δείχνει πως συχνά οι σκέψεις μας διαστρεβλώνονται με διάφορους τρόπους, κάνοντάς μας να νιώθουμε άγχος, νευρικότητα και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Στη συνέχεια, πετάξτε το χαρτί αυτό στα σκουπίδια! Μελέτες έχουν δείξει πως ακόμη και μια τόσο απλή πράξη μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αρνητικές σκέψεις και να σκεφτείτε πιο ρεαλιστικά. 

Το τρικ της σκάλας
Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια και πάρτε βαθιές ανάσες. Οραματιστείτε με κάθε λεπτομέρεια τον εαυτό σας να κατεβαίνει αργά μια στρογγυλή σκάλα, από τη ζαλάδα που νιώθετε όταν είστε στην κορυφή της μέχρι τον ήχο των ποδιών σας σε κάθε σκαλοπάτι. Όσο πιο ζωντανά “μπείτε” σε αυτή την άσκηση, τόσο λιγότερος χώρος θα μείνει στο εγκέφαλό σας για αρνητικές σκέψεις. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =