αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο τρικ με το αλουμινόχαρτο για να έχεις πιο γρήγορο Wifi. Τελικά, τι αποτελέσματα έχει;

Το τρικ με το αλουμινόχαρτο για να έχεις πιο γρήγορο Wifi. Τελικά, τι αποτελέσματα έχει;

Αν κάνεις ένα γρήγορο search στο Internet θα βρεις άπειρες περίεργες φωτογραφίες με το αλουμινόχαρτο και το router. Για χρόνια, συγκεκριμένοι άνθρωποι ορκίζονταν πως μπορεί να ενισχύσει το σήμα του Wi-Fi και την ταχύτητά του, κάποιο μεταλλικό αντικείμενο.

Κι έτσι δημιουργούσαν ένα είδος δορυφορικού πιάτου τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο ή τοποθετούσαν ένα κουτάκι σόδα πίσω από το router. Τα αποτελέσματα ήταν… μεικτά. Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούσαν πως ενίσχυε σημαντικά το σήμα κι άλλοι πως δεν παρατήρησαν κάποια αλλαγή.

Το σήμα του Wi-Fi είναι ένας συγκεκριμένος τύπος από ραδιοκύματα που κωδικοποιεί και το 1 και το 0 που ο υπολογιστής σου διαβάζει ως περιεχόμενο στο Internet. Το σήμα μεταδίδεται από τον δρομολογητή Wi-Fi προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά έχει τους περιορισμούς του: Δεν μπορεί να υπερβεί τα 46 μέτρα και μπλοκάρεται εύκολα ή απορροφάται από οικοδομικά υλικά, όπως το μέταλλο και το σκυρόδεμα.

Ωστόσο, αυτό ίσως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, τοποθετώντας αλουμινόχαρτο ή κουτιά από σόδα ώστε να αντανακλάται το σήμα προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει.

αργό Wi-Fi στο σπίτι

Μια ομάδα ερευνητών απ’ το Πανεπιστήμιο του Dartmouth δοκίμασε το trick με το αλουμίνιο αλλά θέλησε να δει αν θα μπορούσαν να βελτιώσουν την DIY «κατασκευή» τους. Έτσι, έγραψαν έναν αλγόριθμο και τροφοδότησαν δεδομένα σχετικά με το κτίριο , τη διάταξη του καθώς και σε ποιους χώρους στόχευαν να φτάσει το σήμα του Wi-Fi.

Αυτό τους βοήθησε να φτιάξουν ένα ένα προσαρμοσμένο 3D-τυπωμένο ανακλαστήρα «που αποτελείται μόνο από πλαστικό και ένα λεπτό στρώμα από μέταλλο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κάλυψαν δηλαδή, το πλαστικό με αλουμινόχαρτο.

Και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά αν σκεφτείς πως ενίσχυσαν με επιτυχία το Wi-Fi προς τις κατευθύνσεις που ήθελαν και το μπλόκαραν προς τα εκεί που δεν ήθελαν να πάει.

Αν το Wi-Fi σου οδηγεί σε… τοίχο, ίσως θα έπρεπε να κάνεις τα δικά σου πειράματα και να δεις αν τελικά, μπορείς να φτιάξεις μια απλή κατασκευή από αλουμινόχαρτο και να ενισχύσεις το σήμα στους χώρους που θέλεις.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =