αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο τοπίο ξεκαθαρίζει: Που φαίνεται να καταλήγει το 50% του Skroutz.gr

Το τοπίο ξεκαθαρίζει: Που φαίνεται να καταλήγει το 50% του Skroutz.gr

Είναι ίσως το θέμα των ημερών, στο πεδίο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η Dionic, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια κατείχε το 50% του Skroutz.gr, προχωρά στην πώληση του μεριδίου της. Με την «μάχη» για το ποιος θα πάρει το συγκεκριμένο κομμάτι να έχει ανάψει.

Φαίνεται ότι τώρα τα δεδομένα ξεκαθαρίζουν. Αυτοί που θα πάρουν το συγκεκριμένο κομμάτι του Skroutz.gr είναι, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι 3 ιδρυτές της πλατφόρμας, όπως σημειώνει το Mononews.gr. Θα κληθούν να δώσουν το πανάκριβο τίμημα των 10 εκατ. ευρώ, για να πάρουν πίσω τη… μισή «Σκρουτζ», που οι ίδιοι πούλησαν προ 12 ετών στην εισηγμένη Dionic έναντι 300.000 ευρώ. Το τίμημα έφτασε σε απροσδόκητα ψηλά επίπεδα, μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» που έγιναν από την πλευρά του επιχειρηματία Χάρη Καρώνη του ομίλου της «Viva» στον οποίο έχει συμμετοχή με 20% η οικογένεια Λάτση.

Από πηγές οι οποίες είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα, και τις οποίες επικαλείται το Skroutz.gr, λέγεται ότι οι αρχικές διαδικασίες πώλησης ξεκίνησαν από τα επίπεδα των 3,5 εκατ. ευρώ. Με… οδηγό τη Viva υπήρξαν συνεχείς αναπροσαρμογές, στις οποίες όμως ακολουθούσε κατά πόδας και η τριάδα των ιδρυτών της «Σκρουτζ». Στην οποία ανήκει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης. Φτάνοντας στο τελικό στάδιο των προσφορών, που ήταν στα τέλη του περσινού Δεκεμβρίου, η Viva έκανε τη μεγάλη «ρελάνς» των 10 εκατ. ευρώ. Η ομάδα των τριών, όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά αποφάσισε να ασκήσει το προτιμησιακό της δικαίωμα και να πάρει εκείνη το 50% της «Σκρουτζ», δίνοντας τα ίδια λεφτά με τον έτερο «μονομάχο».

Στην απρόσμενη αυτή αλληλουχία των εξελίξεων ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα γεγονός, καθώς η πλευρά Καρώνη έκανε κι άλλη προσφορά που υπό όρους και προϋποθέσεις μεταφράζεται σε 11,15 εκατ. ευρώ… Ωστόσο, η εν λόγω κίνηση θεωρήθηκε «εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας» αφού είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των προσφορών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από έγκυρες πηγές.

Το επόμενο και καταληκτικό βήμα αναμένεται να γίνει στα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου με την κατάθεση του τιμήματος. Οι συνιδρυτές της «Σκρουτζ» έχουν δηλώσει τις πηγές χρηματοδότησης, που προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό. Κάτι που μένει να υλοποιηθεί. Διότι σε διαφορετικό και άκρως ανατρεπτικό ενδεχόμενο, η σκυτάλη της πώλησης θα περάσει στη Viva

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =