αρχικηVIRALΤο τεράστιο χρηματικό ποσό που χρειάζεται, για να γίνει κάποιος Τσιτσιπάς ή Σάκκαρη

Το τεράστιο χρηματικό ποσό που χρειάζεται, για να γίνει κάποιος Τσιτσιπάς ή Σάκκαρη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα… όλη η Ελλάδα βλέπει τένις. Με αφορμή τα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Τα μεγάλα έπαθλα των τουρνουά Γκραν Σλαμ, οι “χρυσές” χορηγίες από κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους και βέβαια η αίγλη που συνοδεύει τους κορυφαίους πρωταθλητές αρκούν για να καταστήσουν αξιοζήλευτη την καριέρα στο επαγγελματικό τένις.

Η πραγματικότητα όμως, διαφέρει, με την αντισφαίριση να αποτελεί μία επένδυση ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου με εξαιρετικά αβέβαιες αποδόσεις. Και όταν το συνολικό ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων για την προπόνηση ενός αθλητή στο αγωνιστικό τένις ενδέχεται να αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό γιατί πρόκειται για μία επένδυση, η οποία στηρίζεται, κατά βάση, στο πάθος για το ευγενές άθλημα.

Πόσο κοστίζει να γίνει κανείς πρωταθλητής

Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο Γιώργος Καλοβελώνης, ιδρυτής της ομώνυμης ακαδημίας τένις, που, μεταξύ άλλων, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ, το κόστος προκειμένου ένας νεαρός αθλητής να διεκδικήσει μία διάκριση σε παγκόσμια διοργάνωση, σχετίζεται με τον αριθμό των ωρών προπόνησης, των τουρνουά στα οποία συμμετέχει και βέβαια τις δαπάνες μετακίνησης (αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα διατροφής, διαμονής).

“Για ένα παιδί, που προπονείται στο αγωνιστικό τένις, απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 2.500 έως 3.000 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την πραγματοποίηση αριθμού ταξιδίων στο εξωτερικό. Όλα αυτά, χωρίς να λάβουμε υπόψη τα έξοδα για εξοπλισμό που διαμορφώνονται σε περίπου 1.000 ευρώ για την απόκτηση 5-6 ρακετών το χρόνο, χορδών, υποδημάτων και λοιπού εξοπλισμού” εξηγεί ο κ. Καλοβελώνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =