αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το ταλέντο μπορεί να πάει χαμένο»: 5+1 σκληρές αλήθειες για την ζωή, τις οποίες κανείς δεν θέλει να ακούσει

«Το ταλέντο μπορεί να πάει χαμένο»: 5+1 σκληρές αλήθειες για την ζωή, τις οποίες κανείς δεν θέλει να ακούσει

Κανείς δεν θέλει πραγματικά να ακούει πικρές αλήθειες για τη ζωή, αλλά είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη. Η αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι, θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και να ελευθερωθείς από «βαρίδια» που ίσως έχεις.

Αντί να νιώθετε άνετα μέσα σε ένα περιβάλλον κολακείας, λάβετε υπόψη μερικές πικρές αλήθειες για να χτίσετε πραγματικά τον χαρακτήρα σας. Εδώ είναι 5+1 σκληρές αλήθειες για την ζωή, τις οποίες κανείς δεν θέλει να ακούσει. Αλλά είναι πολύ χρήσιμες.

1. Το ταλέντο μπορεί να πάει χαμένο

Έχουμε δει πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους να μην έχουν την αναμενόμενη πορεία. Σε πολλά επαγγέλματα. Το ταλεντο μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά δεν αρκεί για να φτάσεις σε μία μεγάλη επιτυχία. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και συνέπεια, για να αντέξεις στον «μαραθώνιο» και να βγεις νικητής.

2. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία

Ναι, τα χρήματα πληρώνουν τους λογαριασμούς και λύνουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Αλλά, στο τέλος, όσα χρήματα και να έχετε, μπορεί να είστε δυσαρεστημένοι με τη ζωή σας. Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία δεν προέρχεται από τον πλούτο. Η ευτυχία έρχεται από μέσα σου. Και αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε, θα συνεχίσετε να κυνηγάτε τα χρήματα και θα παραμένετε ανικανοποίητοι. Εδώ βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη. Θυμήσου το άρθρο: Ναι, τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία, λέει νέα πανεπιστημιακή έρευνα.

3. Κάποιοι στιγμή όλοι θα πεθάνουμε, αλλά δεν ξέρουμε το πότε

Αυτό μπορεί να είναι λίγο σκληρό, αλλά ήρθε η ώρα να συμβιβαζόμαστε με αυτό. Μια από τις πιο σημαντικές πικρές αλήθειες στη ζωή είναι ο θάνατος. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα και το ανατριχιαστικό είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αξιοποιείτε στο έπακρο τον χρόνο σας, να ξεκουράζεστε όταν χρειάζεται και να παραμένετε υγιείς. Να απολαύσετε τη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο.

4. Δεν μπορείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους

Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Γιατί αν το κάνεις, μάλλον θα δυσαρεστήσεις τον εαυτό σου. Δεν πειράζει, δεν μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες συνέχεια. Οπότε χαλαρώστε και κάντε ό,τι μπορείτε.

5. Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος σου. Δεν γυρνά πίσω

«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett.

Ο χρόνος, παρόλο που συχνά δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μας. Γιατί όμως το σημαντικότερο πράγμα δεν είναι π.χ. η υγεία; Το Forbes το είχε αναλύσει πολύ καλά σε παλαιότερο άρθρο του. Η λογική είναι απλή: Μπορεί να είσαι υγιής, στη συνέχεια να αρρωστήσεις και μετά να αποκτήσεις πάλι την υγεία σου. Τα χρήματα; Μα μπορείς να χάσεις όλα τα χρήματα σου και μετά να τα ξανά αποκτήσεις. Οι φίλοι είναι επίσης σημαντικοί. Αλλά πόσους φίλους είχατε στα φοιτητικά σας χρόνια, με τους οποίους δεν έχετε επαφές πλέον; Μπορούμε να κάνουμε φίλους, να σταματήσουμε να έχουμε επαφές μαζί τους και να ξανά κάνουμε νέους.

Ακόμα και ο/η σύζυγος όντως είναι σημαντικός. Ωστόσο, το 50% των ανθρώπων που φτάνει σε ένα διαζύγιο, στη συνέχεια της ζωής του βρίσκει έναν νέο σύζυγο. Και ξαφνικά είναι «η αγάπη της ζωής του».

Τι είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να βρεις πάλι; Ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

6. Η αλλαγή μπορεί πάντα να συμβεί

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μισούν την αλλαγή, ειδικά όταν τα πράγματα πάνε όπως τους θέλουν. Λοιπόν, τίποτα δεν είναι σταθερό σε αυτή τη ζωή. Πάντα θα συμβαίνουν αλλαγές στη ζωή σας. Όταν είναι καλά τα πράγματα, μπορούν να χειροτερέψουν. Όταν είναι άσχημα, μπορούν να ξανά πάνε καλά. Αυτή η εναλλαγή είναι απλώς κομμάτι της ζωής. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε μια ευέλικτη νοοτροπία. Αυτό θα εξασφαλίσει την ψυχολογική σας υγεία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − nine =