αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το σχολείο δεν έχει φτιαχτεί για επιχειρηματίες»: Ένα… αγριεμένο post από τον Gary Vaynerchuk

«Το σχολείο δεν έχει φτιαχτεί για επιχειρηματίες»: Ένα… αγριεμένο post από τον Gary Vaynerchuk

Την δική του άποψη για το σημερινό σχολείο παραθέτει ο γνωστός επενδυτής, coach και επιχειρηματίας, Gary Vaynerchuk. «Το σχολείο δεν έχει φτιαχτεί για επιχειρηματίες. Έχει φτιαχτεί για εργάτες», λέει ο ίδιος, σε νέο post του στο Facebook. Εξηγώντας πως το σημερινό σύστημα Παιδείας δεν καταφέρνει να εμπνεύσει και να βοηθήσει όσους θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες.

Μαζί με την φωτογραφία, ο Gary Vaynerchuk συμπληρώνει και κάτι ακόμα: Προτρέπει τους γονείς να καταλάβουν τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες των παιδιών τους, και να τα βοηθήσουν να πορευτούν σύμφωνα με αυτές. Αφήνοντας στην άκρη τις γνώμες των άλλων γονιών.

Parents – please take time to understand your kid's ambitions and strengths, and help them navigate their lives around that. Stop pandering to what other parents think of your kids or their grades!

Gepostet von Gary Vaynerchuk am Donnerstag, 14. Februar 2019

Ο Vaynerchuk δεν είναι ο μόνος businessman που έχει κακή γνώμη για το σχολείο στην εποχή μας. Χαρακτηριστική είναι και η άποψη του Richard Branson.

«Τα παιδιά διδάσκονται το πως να περάσουν τις εξετάσεις, αντί να κατανοήσουν τις έννοιες και να διευρύνουν το μυαλό τους», σημειώνει ο Branson. Ένα μοντέλο που είναι αρκετά προβληματικό, σύμφωνα με τον ίδιο, και δεν βοηθά στο να βγουν οι επόμενοι επιχειρηματικοί ηγέτες. Ο Mr Virgin χρησιμοποιεί το προσωπικό του παράδειγμα. Λέει ότι ποτέ δεν ταίριαζε στο σχολείο, αφού είχε δυσλεξία. Ευτυχώς οι γονείς του, στήριξαν τις «παράξενες ιδέες» του. Υποστήριξαν ακόμη και την απόφασή του να εγκαταλείψει το γυμνάσιο και να ξεκινήσει να εκδίδει ένα περιοδικό. Κάτι το οποίο ήταν η πρώτη επιχειρηματική του προσπάθεια.

«Πολλά παιδιά οδηγούνται στην αποτυχία, από ένα σύστημα που ενδιαφέρεται μόνο για τα αποτελέσματα των εξετάσεων», τονίζει ο Richard Branson.

Όπως σημειώνει, τα σχολεία δεν διδάσκουν τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζονται οι άνθρωποι στον επιχειρηματικό κόσμο, επειδή έχουν τέτοιες «άκαμπτες οδηγίες». Αυτό που το εκπαιδευτικό σύστημα δεν βλέπει, είναι ότι όσοι σκέφτονται διαφορετικά έχουν ένα ταλέντο, το οποίο πρέπει να καλλιεργηθεί.

«Θέλω να δω την Εκπαίδευση να υποστηρίζει αυτούς που έχουν δημιουργικό μυαλό και σκέφτονται διαφορετικά», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =