αρχικηVIRALΤο σπίτι στο Λαγονήσι που… βγαίνει από την Γη (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι στο Λαγονήσι που… βγαίνει από την Γη (ΦΩΤΟ)

Ενα σπίτι στο Λαγονήσι, εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, φιλοδοξεί να μεταμορφωθεί σε «φωλιά» τριμελούς οικογένειας.

Το «House 6°», δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Mado Samiou Architecture, στέκεται ανάμεσα σε χαμηλούς λοφίσκους και μοιάζει να «ξεφυτρώνει» από τη γη και να κοιτά τη θάλασσα και τον ουρανό. Το απροσδόκητο σε αυτό το σπίτι είναι ότι δεν αποτελεί ένα «κλασσικό» διώροφο. Ανεξάρτητα από τον καθόλα εντυπωσιακό σχεδιασμό του, στο «House 6°» οι κοινόχρηστοι χώροι τοποθετούνται στον επάνω όροφο, έχοντας θέα προς τη θάλασσα, ενώ τα υπνοδωμάτια στο ισόγειο, προκειμένου να «αισθάνονται» τη γη.
Φωτογραφίες: Το House 6° στο Λαγονήσι

«Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι σχεδόν επίπεδο και περιβάλλεται από χαμηλούς λόφους. Υπάρχει θέα προς τη θάλασσα, αλλά μόνο αν “σηκωθούμε” στα 2.80μ και πάνω, από το υφιστάμενο έδαφος. Η επιθυμία του πελάτη ήταν η εξής: Οι ιδιωτικοί χώροι (υπνοδωμάτια) να είναι ισόγειοι, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τη φύση – αντιθέτως, οι κοινόχρηστοι (κουζίνα, καθιστικό) να είναι υπερυψωμένοι ώστε να έχουν θέα στη θάλασσα», μας λέει η αρχιτέκτονας Μαντώ Σαμίου. «Προκειμένου να αποφύγουμε το “κλασικό” διώροφο κτίσμα, αποφασίσαμε να εφεύρουμε μία μέθοδο προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Έτσι προέκυψε ένας όγκος μακρόστενος υπό κλίση σε σχέση με το υφιστάμενο οικόπεδο. Με τον τρόπο αυτό τα υπνοδωμάτια γίνονται ισόγεια ενώ το καθιστικό και το σαλόνι έχουν θέα στη θάλασσα», προσθέτει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + seven =