αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο σκληρό μέτρο που θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σκληρό μέτρο που θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα μέτρα ίσως θα παρθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα, μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονιού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις», ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής πρόσθεσε πως έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν προοιωνίζουν κανένα καλό μέλλον. «Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοιο (στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία -στα οποία όπως υπενθυμίζει στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το βατερλο-».

Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατό όριο πχ για μια παρέα. Άρα ουσιαστικά ναι μεν θα μπορούμε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας, αλλά δεν θα μπορούμε να ερχόμαστε σε επαφή με πολλά άτομα- ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.




ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + five =