αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο σκληρό μάθημα που έμαθε ο διάσημος Skater, Tony Hawk. Και πρέπει να το ακούσει κάθε επιχειρηματίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σκληρό μάθημα που έμαθε ο διάσημος Skater, Tony Hawk. Και πρέπει να το ακούσει κάθε επιχειρηματίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν εκείνες οι φορές, που το 24ωρο γεμίζει… χωρίς να το καταλάβεις. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και την επόμενη ημέρα. Και την μεθεπόμενη. Πάντα θα υπάρχει ένα project που πρέπει να «τρέξει». ‘Η ένα ακόμα meeting που πρέπει να γίνει. ‘Η ένα event στο οποίο σε κάλεσαν και «πρέπει» να πας.

Το αποτέλεσμα; Ο ελεύθερος χρόνος σου εκμηδενίζεται. Και μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να το συνειδητοποιήσεις. Για αυτή την δύσκολη πραγματικότητα, μιλά ο διάσημος (και πολύ πλούσιος) Skater, Tony Hawk. Έμαθε το μάθημα του, με τον δύσκολο τρόπο.

«Τα πράγματα έτρεχαν σε full ταχύτητα, και σε κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι έχανα ποιοτικές στιγμές με τα παιδιά μου», λέει τώρα ο ίδιος.

Ο Tony Hawk περιγράφει ότι σε κάποια φάση της ζωής του οι υποχρεώσεις έδειχνα να μην έχουν τέλος. Τον καλούσαν συνεχώς σε «καταπληκτικά events» στα οποία έπρεπε να παρευρεθεί. Δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Όντως οι ευκαιρίες ήταν καλές. Όμως «αυτό δεν ήταν πιο σημαντικό από το να περάσω ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά μου», τονίζει.

Από ένα σημείο και μετά, αποφάσισε να δουλεύει μόνο για πράγματα που είχαν πραγματικό αντίκτυπο. Ενώ σημαντικό ρόλο έπαιζε το αν θα μπορούσε να τα συνδυάσει με την οικογένεια του. Για παράδειγμα, έπαιζε ρόλο το αν θα μπορούσε να ταξιδέψει μαζί με τα παιδιά του σε μια χώρα, για να συμμετέχει σε ένα event.

«Έμαθα να λέω όχι. Μου πήρε πολύ για να μάθω αυτό το μάθημα» παραδέχεται ο Tony Hawk.

Τώρα περνά πολύ περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του. Όσο για το τι θα συμβούλευε τον νεότερο εαυτό του; Να μην είναι τόσο απασχολημένος με «αντιπερισπασμούς». Όπως εξηγεί, δεν ξεκίνησε το skating για να γίνει διάσημος. Του αρέσει ακόμα το skating και θέλει να γίνει καλύτερος σε αυτό. Αλλά δεν ξοδεύει χρόνο σε πολλά πράγματα που το περιβάλλουν. Δεν λέει «ναι» σε όλα. Και έχει καταφέρει να ζει καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + nineteen =