αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο σκέφτεσαι… υπερβολικά πολύ για να ξεκινήσεις; Εδώ έχουμε τι πρέπει να κάνεις

Το σκέφτεσαι… υπερβολικά πολύ για να ξεκινήσεις; Εδώ έχουμε τι πρέπει να κάνεις

Καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές, πιθανότατα έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου που θέλεις να εκπληρώσεις. ‘Η έναν μεγάλο στόχο. Εδώ όμως ξεκινά το πρόβλημα: Αντί να κάνεις πραγματικότητα αυτό που έχεις στο μυαλό σου, χρονοτριβείς και αναβάλεις την «εκκίνηση» συνεχώς. Για ημέρες, μήνες ή και χρόνια. Ακόμα και η σκέψη του στόχου, σου προκαλεί πλέον άγχος.

Στην αρχή, όταν θέτουμε έναν στόχο, έχουμε συνήθως ισχυρά κίνητρα. Για περίπου μια ημέρα. Ωστόσο, στη συνέχεια για κάθε ημέρα που περνά, η «αντίσταση» γίνεται μεγαλύτερη.

Αυτό γίνεται όλο και χειρότερο. Όσο περνά ο χρόνος μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεκινήσουμε. Ειδικά αν στο παρελθόν έχουμε προσπαθήσει με αποτυχία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό το σενάριο, είναι ότι σκεφτόμαστε το μέγεθος του στόχου ή την συνολική δουλειά που πρέπει να βγάλουμε για να επιτευχθεί ο στόχος.

Σκεφτόμαστε την «μεγάλη εικόνα». Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ωστόσο, τώρα πρέπει να γίνει το ξεκίνημα. Εστίασε στο κοντινό μέλλον. Ακόμα και στις επόμενες 24 ώρες. Μην σκέφτεσαι τώρα π.χ. τον 1 χρόνο που έχεις μπροστά σου. Σκέψου τι πρέπει να κάνεις μέσα στην επόμενη 1 ημέρα για να ξεκινήσεις. Το Thrive Global παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Πάρε τα μαθήματα: Δες στο παρελθόν, και προσπάθησε να εξετάσεις τους λόγους για τους οποίους έχεις χρονοτριβήσει τόσο καιρό. Μπορεί να είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί. Στην συνέχεια «διέγραψε» τους.

2# Σταμάτα να χτυπάς τον εαυτό σου: Ακόμα κι αν έχεις κάνει λάθη, σταμάτα να εστιάζεις σε αυτά και να χτυπάς τον εαυτό σου. Είπαμε, τώρα πρέπει να επικεντρωθείς στις 24 ώρες που έχεις μπροστά.

3# Επαναξιολόγησε την κατεύθυνση σου: Τώρα που το παρελθόν είναι πίσω σου, θα πρέπει να κοιτάξεις προς τα εμπρός. Δες το αν κινείσαι σωστά, στην διαδρομή προς τον μεγάλο στόχο σου. Και κάνε αλλαγές, αν χρειάζονται.

4# Δύο σημεία στο νέο σχέδιο: Σκέψου τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τον στόχο σου. Στη συνέχεια δες τις πρέπει να μάθεις, για να εκπληρώσεις αυτά τα tasks. Ίσως χρειάζεσαι κάποια νέα skills και γνώσεις.

5# Δράσε: Φτάνουμε… στα δύσκολα. Τώρα πρέπει να ξεκινήσεις. Είπαμε: Μην σκέφτεσαι την «μεγάλη εικόνα». Σκέψου τα πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στις επόμενες ώρες. Κάπως έτσι θα ξεκινήσεις να βαδίζεις προς τον στόχο σου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =