αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο «ρομπότ», ο άγριος και οι άλλοι: Οι 4 τύποι ανθρώπων που θα δεις να σου παίρνουν συνεντεύξεις για δουλειά

Το «ρομπότ», ο άγριος και οι άλλοι: Οι 4 τύποι ανθρώπων που θα δεις να σου παίρνουν συνεντεύξεις για δουλειά

Όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, συνήθως είναι προετοιμασμένος για να παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Ενώ είναι επίσης καλό να γνωρίζεις και μερικά πράγματα για την εταιρίας. Τώρα θα δούμε ακόμα έναν παράγοντα: Τον άνθρωπο που θα σου πάρει τη συνέντευξη.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, υπάρχουν 4 βασικοί τύποι ανθρώπων που συναντάμε σε τέτοιες συνεντεύξεις. Κάθε άλλη πρόταση, είναι καλοδεχούμενη φυσικά.

Έχουμε καταρχήν τον άνθρωπο «ρομπότ». Είναι αυτός που θα σου πάρει τη συνέντευξη και θα ρωτήσεις «by the book» όλες τις ερωτήσεις που ρωτούν συνήθως σε τέτοιες συναντήσεις. Δεν θα ρωτήσει κάτι απρόσμενο. Δεν θα βγάλει προς τα έξω άλλες πληροφορίες για την εταιρία. Θα πει μόνο αυτά που πρέπει να πει.

Αυτός που… βαριέται. Συνήθως δεν είναι ο ίδιος ο εργοδότης. Αλλά ένας άνθρωπος που του ανέθεσαν να κάνει τις συνεντεύξεις. Πιθανότατα έχει προγραμματίσει και πολλές για την ίδια ημέρα. Έτσι θα τον δεις αρκετά «χλιαρό» στις ερωτήσεις του και στην συζήτηση που θα γίνει γενικότερα. Είναι πιθανό να μη ρωτήσει οτιδήποτε, πάνω σε αυτά που του λές. Άλλωστε έχει κι άλλες συνεντεύξεις να κάνει και δεν γίνεται να χαλά πολύ χρόνο στην κάθε μια…

Μια δύσκολη περίπτωση, είναι ο άγριος interviewer. Θα τον δεις με σοβαρό ύφος από τη στιγμή που θα μπεις στο δωμάτιο. Θα κάνει δύσκολες και επίμονες ερωτήσεις μέχρι να τελειώσει η διαδικασία. Ψυχραιμία. Και απάντα σε ότι σε ρωτήσει, με δυναμικό τρόπο.

Υπάρχει και ο ανυπόμονος. Είναι αυτός που θέλει να βρει άμεσα έναν εργαζόμενο για την ανοιχτή θέση. Θα σου παραθέσει αμέσως όλα τα δεδομένα και τα θετικά της εταιρίας. Θέλει να πεις το «ναι» γρήγορα και να ξεκινήσεις δουλειά. Βέβαια, στην Ελλάδα δεν βλέπουμε συχνά αυτό το είδος. Κι αν το συναντήσεις, πρέπει να είσαι λίγο καχύποπτος μερικές φορές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 19 =