αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ρομποτικό χέρι, η διάκριση σε διαγωνισμό της Google και το AI: Αυτή είναι η ιστορία του Χάρη Ιωάννου

Το ρομποτικό χέρι, η διάκριση σε διαγωνισμό της Google και το AI: Αυτή είναι η ιστορία του Χάρη Ιωάννου

Ο 24χρονος Χάρης Ιωάννου είναι βραβευµένος µηχανικός υπολογιστών και επιχειρηµατίας. Στα 15 του χρόνια εφηύρε ένα ροµποτικό εξωσκελετικό γάντι που ενισχύει και υποβοηθά την κίνηση των άνω άκρων ανθρώπων µε κινητικά προβλήµατα. Απέσπασε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό διαγωνισµό Νέων Επιστηµόνων στη µηχανική, ενώ, πριν αποφοιτήσει ακόµη από το λύκειο, έφτασε στους 5 παγκόσµιους φιναλίστ στο Google Science Fair 2013, τον µεγαλύτερο παγκόσµιο διαγωνισµό της Google.

Όπως αναφέρει το Forbes, για τον Χάρη από τότε η καινοτοµία δεν σταµατά ποτέ στο εργαστήριο· προσπαθεί µε κάθε τρόπο να τη φέρει στα “χέρια” ανθρώπων που την έχουν ανάγκη. Με την εισαγωγή του στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, συµµετείχε στην ανάπτυξη υπηρεσίας υποστήριξης της υγείας ασθενών και ηλικιωµένων που πάσχουν από χρόνια νοσήµατα ή στερούνται εύκολης πρόσβασης σε γιατρό. Ταυτόχρονα σχεδίασε και υλοποίησε µία από τις ασφαλέστερες πλατφόρµες διαχείρισης ηλεκτρονικών προσωπικών δεδοµένων, συγκεντρώνοντας επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Silicon Valley.

Όντας µαθητής µε µαθησιακές δυσκολίες και συνδυάζοντας την αγάπη του για την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων, δηµιούργησε ένα παιχνίδι-αστροναύτη για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών, βοηθώντας µέσω µεθόδων τεχνητής νοηµοσύνης αυτά και τους γονείς τους να αναζητήσουν τα γνωστικά τους ενδιαφέροντα, µια ιδέα που συγκέντρωσε παγκόσµιο ενδιαφέρον όταν παρουσιάστηκε στο CES 2017 στο Λας Βέγκας.

Αποτελεί ιδρυτικό µέλος του ReGeneration από το 2012, του µεγαλύτερου προγράµµατος πρακτικής εργασίας στην Ελλάδα, προσφέροντας περισσότερες από 150 έµµισθες θέσεις εργασίας σε νέους χωρίς προηγούµενη εργασιακή εµπειρία. Από το πέρας των σπουδών του, αναπτύσσει µε την οµάδα του µοντέλα µηχανικής µάθησης για το παγκόσµιο δίκτυο µεταφορών της Amazon.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =