αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πρώην εμπορικό κέντρο στην Αθήνα, που μετατρέπεται σε χώρο γραφείων για αμερικανική πολυεθνική

Το πρώην εμπορικό κέντρο στην Αθήνα, που μετατρέπεται σε χώρο γραφείων για αμερικανική πολυεθνική

Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και μετατροπή του, άλλοτε εμπορικού κέντρου, Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, σε κτήριο γραφείων, όπου θα στεγαστεί η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Sitel με αντικείμενο την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 17 Οκτωβρίου τη δημιουργία κέντρου επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελατών στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας στρατηγική την ελληνική αγορά, που θα είναι η 28η της πολυεθνικής, παγκοσμίως.

Το ακίνητο

Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου οι Αμερικανοί της Sitel αναζητούσαν επί μακρόν κατάλληλο χώρο για τη στέγασή τους, με το Athenian Capitol να βρίσκεται σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων.

Η αμερικανική εταιρεία θα μισθώσει το ισόγειο, τον πρώτο, το δεύτερο και τρίτο όροφο. Στον τέταρτο όροφο λειτουργεί το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο υπόγειο βρίσκεται σουπερμάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτης, ενώ κάθε επίπεδο έχει επιφάνεια 3.500 τ.μ.

“Προκειμένου το πάρκινγκ του κτηρίου, που εκτείνεται σε βάθος οκτώ υπογείων, να είναι φιλικό προς το χρήστη δημιουργήθηκε ένα κεντρικό αίθριο μέσω του οποίου το φυσικό φως διαχέεται μέχρι το τελευταίο υπόγειο. Εκεί έχουν δημιουργηθεί καταρράκτες των οποίων ο ήχος καλύπτει το θόρυβο από την 3η Σεπτεμβρίου, που είναι ιδιαίτερα κεντρική.

Με στόχο τη διαμόρφωση ενός ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος οι μισθωτές μετέφεραν τον ήχο του τρεχούμενου νερού στους χώρους εργασίας και ζήτησαν να τοποθετηθεί γυαλί στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου αυτοκινήτων, ώστε να εξασφαλίζεται οπτική πρόσβαση” σημειώνει ο κ. Χαραγκιώνης.

Το κτήριο αναμένεται να φιλοξενήσει 1.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα υποστηρίζουν πελάτες από όλο τον κόσμο που μιλούν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Ελληνικά.

Το Capitol, που αποτέλεσε επένδυση 45 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε την λειτουργία του, τέλη του 2010, ως εμπορικό κέντρο, αλλά λόγω της καθίζησης της καταναλωτικής δαπάνης, δεν κατάφερε να αποκτήσει ποτέ ικανοποιητικές αποδόσεις.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =