αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πρόστιμο των 15.000 ευρώ στα Jumbo και η σύλληψη του υπεύθυνου καταστήματος

Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ στα Jumbo και η σύλληψη του υπεύθυνου καταστήματος

Είναι δεδομένο ότι τα Jumbo δεν περνάνε και την καλύτερη περίοδο τους. Τα συνεχή lockdowns φαίνεται πως έχουν βγάλει… έξω από τα νερά της την γνωστή αλυσίδα.

Η αρχή έγινε με τις αρρυθμίες που παρουσίασε το e-shop τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία αδυνατούσε να διεκπεραιώσει εγκαίρως τις παραγγελίες, δυσκολεύουν την εξίσωση.

Υπήρξε και συνέχεια. Πριν λίγες ημέρες γράφαμε εδώ στο It’s Possible για τις συνεχείς ανακοινώσεις που έβγαζε η εταιρία: Την μια ημέρα ανακοίνωνε ότι θα ανοίξει τα καταστήματα της στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ την επόμενη ημέρα έβγαζε νέα ανακοίνωση η οποία έλεγε… το ακριβώς αντίθετο. Με την αλυσίδα να προκαλεί σύγχυση στο κοινό και στους εργαζομένους τους.

Είναι επίσης γνωστή η επιλογή των Jumbo να μην αξιοποιήσουν καθόλου το μοντέλο του take away. Το click inside εφαρμόστηκε για πολύ λίγο, αλλά δεν ήταν πετυχημένο. Όπως σημειώνει η Ημερησία, το πρόβλημα στη διαχείριση του click away και του click inside φάνηκε και από το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε κατάστημα του ομίλου Jumbo, το διάστημα των δύο ημερών που λειτούργησαν με αγορές εντός καταστήματος για τα είδη ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείου. Το πρόβλημα ήταν πως δεν εφαρμοζόταν ακριβώς όπως όριζε η σχετική υπουργική απόφαση το μοντέλο click in shop και το μοντέλο click away. Εκτός από το πρόστιμο, ο προσωρινά υπεύθυνος συνελήφθη και επιβλήθηκε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στο κατάστημα.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε και την δυσαρέσκεια από τη μεριά των εργαζομένων, όταν η εταιρία τους ενημέρωσε ότι είτε θα πρέπει να χάσουν μέρος του μισθού τους (μέσω της αναστολής), είτε να χάσουν μέρος της άδειας τους.

Μένει να δούμε πως θα κινηθεί στο εξής η αλυσίδα. Πάντως τα δεδομένα στην αγορά δεν φαίνεται να ομαλοποιούνται σύντομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 18 =